VIDEO| Focar de infecție cu coronavirus la un azil din Galați

Un accident epidemiologic de magnitutindea celui din Suceava pune pe lista sumbră a infectaților cu noul COVID, 18 bătrâni de la un azil din Galați. Nu s-a știut nimic până când doi dintre ei s-au stins la spital și cumplit este că boala a fost adusă în centru chiar de directoare.

R.B., luni 06 aprilie 2020 , 19:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai toți vârstnicii de-acolo au simptome asemănătoare cu ale maladiei, iar aparințătorii spun revoltați că boala mocnea de multă vreme la azil. Conducerea ar fi ascuns pericolul.

Adăpost pentru 130 de bătrâni, azilul Sfântul Ilie ar putea să devină al patrulea mare focar după ce aici au fost depistați pozitiv la testul COVID 18 bătrâni.

Citeste si: Alte şase decese ale unor persoane infectate cu coronavirus. Bilanţul a ajuns la 168

Doi dintre vârstnici s-au stins până ca autoritățile să descopere că boala bântuie printre bunici. Cei mai vulnerabili care au luat boala au fost internați, iar ceilalți, au simptome. Sumbrele confirmări au venit astăzi odată cu ambulanțele.

Bătrânii infectați au fost preluați de mai multe ambulanțe și în acest moment sunt duși la Spitalul Județean și la Infecțioase.

Citeste si: Director din Suceava, gest extrem în plină pandemie de coronavirus

Virusul ar fost adus în azil chiar de directoarea unitatii al cărei soț a murit, răpus de COVID, săptămâna trecută. Până sa fie testata, femeia a continuat sa mearga la serviciu si a purtat virusul mai departe, transformand azilul intr-un focar. Rudele bătrânilor susțin ca înca de-acum câteva săptămâni, vizitele în centru au fost restricționate, semn că ceva se întâmpla.

Printre infectați sunt și îngrijtori de-ai vârsnicilor. Ca să-i înlocuiască, colegii au venit de-acasă. Mai departe însă... nu știu ce-au de făcut!

Citeste si: Ce salariu are Raed Arafat, omul cheie în lupta cu coronavirusul?

Până ca centrul să intre în carantină, aici au ajuns un medic, doi asistenți medicali și două infirmiere de la Spitalul CFR. Misiunea lor a fost să îi consulte pe pacienți însă conducerea azilului i-ar fi primit cu ostilitate. Despre același comportament deloc cooperant vorbesc și aparținătorii vârstnicilor.

Azilul a fost dezinfectat și este pazit de jandarmi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si