Încă opt decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus. Bilanţul a urcat la 176 în România

Încă opt decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus au fost anunţate, luni seară, de autorităţi. Bilanţul deceselor a urcat la 176.

K.B., luni 06 aprilie 2020 , 18:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul unui bărbat de 78 de ani din judeţul Suceava. El era internat în SJU Suceava din 29 martie, iar probele biologice pentru COVID-19 i-au fost recoltate în 31 martie, rezultatul pozitiv fiind în 3 aprilie. El a murit în 5 aprilie, având comorbidităţi: cancer laringian, traheostoma, amputatie la ambele picioare.

De asemenea, a murit o femeie de 79 de ani din judeţul Suceava, care era internata în SJU Suceava din 31 martie, în aceeaşi zi fiindu-i recoltate probe biologice pentru COVID-19. Rezultatul pozitiv a venit în 3 aprilie, iar femeia a murit în 5 aprilie.

Un alt deces este al unei femei de 65 de ani, tot din judeţul Suceava, internata în SJU Suceava în 17 martie. Ei i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 în 25 martie, rezultat pozitiv venind în 31 martie. Ea a murit în 5 aprilie.

Tot din judeţul Suceava a murit, în 1 aprilie, un bărbat de 41 de ani, internat în SJU Suceava în 30 martie, în aceeaşi zi fiindu-i recoltate probe biologice pentru COVID-19. Rezultatul a fost pozitiv în 3 aprilie. Bărbatul avea şi alte afecţiuni - sarcoidoza. 

Un alt bărbat, de 66 de ani, tot din judeţul Suceava, care era internat în SJU Suceava din 30 martie, a murit în 31 martie. Lui i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în 25 martie, iar rezultatul a venit pozitiv în 28 martie. El avea comorbidităţi: Insuficienţă renală cronică-dializă, Vasculita autoimună, Afecţiune respiratorie cronică.

Al 174-lea deces este al unui bărbat de 42 de ani din judeţul Satu Mare. El a fost internat în 22 martie în Secţia de Psihiatrie a SJU Satu Mare, iar boala a debutat în 28 martie, în timpul internării, fiind transferat în 29 martie în ATI, intubat şi ventilat. El a fost confirmat cu coronavitus în 31 martie, fiind în contact cu un caz confirmat. Bărbatul, care suferea de alcoolism cronic, a murit în3 aprilie.

Un alt deces este al unui bărbat de 66 ani din judeţul Satu Mare. El a fost internat în 1 aprilie în SJU Satu Mare-ATI cu Pneumonie interstitiala, intubat şi ventilat, iar probe i-au fost recoltate pentru COVID-19 în 2 aprilie, fiind confirmat ăn 4 aprilie. El a murit în 6 aprilie, având şi alte afecţiuni - diabet zaharat.

Cel de-al 176-lea deces este al unui bărbat de 83 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, internat în 31 martie în SJU Bistriţa BI, în aceeaşi zi fiindu-i recoltate probe pentru COVID-19. El a fost confirmat cu coronavirus în 1 aprilie şi a murit în 6 aprilie. El avea comorbidităţi: Diabet zaharat tip II, hipertensiune, Cardiopatie ischemica-protezata stent coronarian, Arteriopatie obliteranta membre inferioare cu by pass femuro-popliteu.

Până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.849 de persoane. Alte 106.463 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 40.987 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate  656 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 2.513 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 315 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Citeste si: Șeful ONU, avertisment de ultim moment. Mesaj pentru guvernele din întreaga lume

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 9.449 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.730.979 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 627 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 400 în Italia, 189 în Spania, 15 în Franța, 8 în Germania, 6 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 29 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 6 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si