VIDEO | Fostul ofițer MAI a infectat 49 de oameni cu coronavirus. Medicii de la Spitalul Gerota spun că ar putea exploda cazurile

Alți 43 de români au fost diagnosticați pozitiv la testul pentru noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Îmbucurător e că sunt mai puțini ca marți, dar există și o veste îngrijorătoare. Inconștiența și nepăsarea nu vor putea pune frână unei situații critice care, din păcate, ne paște, avertizează medicii.

Author: R.B. miercuri 18 martie 2020 , 20:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sunt mulți suspecți de infecție cu noul coronavirus care fug din izolarea la domiciliu și se plimbă prin magazine sau cu mijloacele de transport în comun. Alții, pur și simplu, nu recunosc că au călătorit în țări pline de focare și expun pericolului atât familia cât și pe ceilalți.

E și cazul fostului ofițer MAI din București care a infectat 49 de oameni. Medicii de la Spitalul Gerota spun că ar putea exploda cazurile- căci mulți dintre cei care au intrat în contact cu el nu au fost testați.

Citeste si: Ministerul Apărării Naționale a început pregătirile pentru montarea spitalului ROL II, unitatea destinată pacienților infectați cu coronavirus

Nelu Lupu, vestitul fost ofițer MAI, a răpândit temutul virus în tot Spitalul Gerota din Capitală, infectând nu mai puțin de 49 de oameni- 22 în unitatea medicală și alți 27 de apropiați. Aici, individul e filmat în acea vacanță din Israel de unde s-a întors contaminat.

Fostul comandant adjunct al Poliției Capitalei a stat 5 zile în acea vacanță cu un grup de 88 de persoane. Cu 79 dintre ele a călătorit în același avion. Bărbatul a trecut, la fel ca alte mii de turiștii străini, pe la obiectivele turistice, s-a închinat și a sărutat icoanele din Biserica Sfântului Mormânt.

După ce s-a întors din excursie, individul s-a dus la spitalul Gerota pentru a-și trata o afecțiune de care suferea. A fost întrebat atunci dacă a călătorit în alte țări și a mințit, spunând că nu.

Doctorii i-au pus o perfuzie și l-au lăsat să se întoarcă la muncă. Între 2 și 5 martie, s-a simțit rău și a revenit la același spital. I s-au făcut mai multe analize, dar abia pe 9 martie, când a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă a fost testat pentru Covid-19. Sub protecția anonimatului, medicii de la Gerota povestesc că atunci a pornit un haos care a provocat infecții în lanț și ar fi doar începutul.

Citeste si: Elveția: Peste 3.000 de cazuri cu infecție coronavirus

Sute de cadre medicale de la Spitalul Gerota sunt acum izolate la domiciliu și așteaptă să fie testate. Grav este că, până să se autoizoleze, personalul medical a intrat in contact si cu alti pacienti

Peste 300 de persoane care nu au primit până la această oră nicio măsură oficială, ce au de făcut. E vorba despre medici într-un număr restrâns, dar sunt persoane neinstruite, care circulă în comunitate în continuare. Ei știu că nu pot să meargă la muncă, nu că sunt în izolare, pentru că nu s-au dispus măsuri oficiale!

Individul și-a infectat și familia: soția, fiul, nepotul și nora însărcinată în 7 luni. De aici- a pornit un alt lanț de infectări- fiul polițistului a infectat la rândul lui un coleg de serviciu și a intrat în contact cu alții neștiind că este purtător al virusului.

Citeste si: O româncă din Spania, alergată de polițiști pe stradă: "Arde copilul în casă!"

Și nu este singurul care nu pune preț pe sănătatea semenilor. Astăzi un alt bărbat, suspect de coronavirus, a fugit din Spitalul Matei Balș din Capitală înainte să fie testat.

La Suceava, un tânăr care era internat pe secția de pneumologie a Spitalului de urgențe a fost diagnosticat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, astfel că toți pacienții și personalul medical sunt în pericol!

Și medicii de pe ambulanță trag un semnal de alarma. Sunt mulți cei care sună la 112 și abia când echipajele ajung la destinație le spun că vin din zone cu focare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si