VIDEO | Furtuna Ciara aruncă Europa în haos. Imagini terifiante

Este haos în jumătate de Europa după ce furtuna Ciara s-a transformat în uragan şi a lovit continentul! Vântul depăşeşte în rafală viteza de 145 de kilmetri pe oră în Marea Britanie şi în Germania, iar asta înseamnă oameni spulberaţi, maşini şi vapoare răsturnate, iar, peste toate, pagube uriaşe. Pe aeroporturi, zeci de curse sunt anulate ori au sute de minute întârziere. Ministerul român Afacerilor Externe a dat alerte de călătorie pentru toate ţările din nord-vestul Europei şi chiar pentru Slovenia, unde este cod roşu de vânt.

Author: D.S. luni 10 februarie 2020 , 20:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe unde trece, Ciara, face prăpăd. Până şi copiii au fost spulberaţi de lângă părinţi de rafalele ameţitoare.

Oamenii sunt luaţi pe sus cu tot cu umbrelele grele pe care ar fi vrut să le ducă la adăpost.

Un vapor al gardei de coastă a fost la un pas să fie înghiţit de valurile uriaşe, copacii scoşi din rădăcini şi hoteluri prăbuşite în apele învolburate.

Garduri, macarele şi chiar turnuri de apă au fost dărâmate. Iar un om a fost ucis de crengile desprinse de urgie.

Îngrijorarea a fost cuvântul de ordine pentru cei care au călătorit astăzi în vestul Europei.

Orice, dar... Numai în acest avion să nu te fi aflat, comentează atât cei care au filmat această aterizare de coşmar pe aeroportul din Birmingham, în plină furtună Ciara, dar şi pasagerii care aşteaptă să urce în avioane.

Clara Trybalski urmează să plece într-o vacanţă de o săptămână în Spania, la Madrid. Îşi face griji, ca şi alţii, în ce priveşte călătoria.

Zoia urma să plece spre Dussledorf la fiica sa: A zis că sunt ploi, e vreme rea, s-au întrerupt şcolile pentru ziua de astăzi, au anunţat că nu circulă nici tren, nici tramvai!

Furtuna Ciara a ajuns deja în Slovenia, unde este avertizare cod roşu de vânt, iar cel mai puternic a lovit până acum în Marea Britanie, cu rafale de 145 de kilometri pe oră şi ploi torenţiale!

Citeste si: Alerta meteo! Furtuna care afecteaza Europa vine spre Romania. Cand va lovi Furtuna Sabine

Furtuna Ciara aruncă Europa în haos

Aeroporturile din Marea Britanie au devenit adevărate furnicare- cu mii de pasageri nervoşi pentru că zborurile lor nu mai apar pe tabelă!

Sunt mulţi piloţi care nu au reuşit să pună avioanele în siguranţă pe pistă şi au ales să se întoarcă!Comandantul zborului Madrid-Londra a încercat de 6 ori să aterizeze, după care a decis să revină în capitala Spaniei.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam anunță că 120 de zboruri au fost afectate de furtună, iar responsabilul aeroportului internațional din Frankfurt precizează că nu mai puțin de 135 de zboruri au fost anulate.

Haosul din Vest a ajuns şi pe aeroportul din Otopeni!

Citeste si: Furtuna Ciara: Momentul în care un avion plin cu pasageri aterizează cu mare dificultate pe aeroportul din Birmingham, Marea Britanie

Andreea Gurban, reporter Știrile Kanal D: Este ora 13.00 şi pe aeroportul Otopeni sunt mai multe curse întârziate sau anulate. De exemplu, spre Malaga, ALicante, Charleroi şi Amsterdam.

Tot furtuna Ciara este responsabilă de un record doborât pe ruta New York – Londra. Împins de rafelele puternice de vânt, un avion Boeing 747-436 a atins viteza sunetului, de 1.327 km/oră, iar zborul a ajuns mai devreme cu 80 de minute la destinație.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si