A fost alertă de cod roșu aseară în zona de nord a Capitalei unde a fost filmat chiar un început de tornadă.

In sud estul tarii, la Biliești, in judetul Vrancea, 35 de case au fost inundate. 10 dintre ele sunt de nelocuit. Aproape 60 de oameni au fost evacuati.

„Toate lucrurile din casă au fost distruse. Total. N-au avut timp oamenii să și le scoată. Apa a fost evacuată. Au venit cei de la ISU cu 7 pompe de capacitate mică, plus 3 motopompe de capacitate mare”, povestește primarul localității.

Gospodării inundate și case distruse. Furtunile nu s-au terminat

In zona a fost facuta o breșă într-un canal de irigatii iar apa a fost evacuată pe acolo. 70 de curti au fost acoperite iar un drum comunal este afectate.

Pământul mustește de apă- în zeci de localități! Greu încercat de nenorocirea care s-a abătut peste el, un bărbat încearcă să-și stăpânească lacrimile:

„Dumneavoastră ce credeți, că e ușor să pierzi în câteva ore tot”, spune omul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Natura a stors norii până la ultima picătură peste cea mai lovită localitate și pare că a vrut să-i nimicească de tot pe bieții oameni, printr-un potop.

Meteorologii au emis noi avertizări de furtuni, dar și de caniculă

Prutul și-a croit albia printre casele lor. În zadar au incecat localnicii să clădească opreliști din saci de nisip că totul în jurul lor era îmbibat de apă.

Covoarele le-au pus la uscat, dar în rest i-a lovit prăpădul.

„Se vede, până aici a fost apa și în interior e stricat tot. Parchet, tot, tot, tot”, se plâng oamenii.

Văzută de sus- localitatea arată ca un lac, care se tot umple. Disperați, oamenii se roagă ca apa să scadă mai repede- până nu le macină de tot zidurile caselor.

Si in in Transilvania și Crișana mai multe râuri s-au aflat până la miezul zilei sub avertizări de cod galben de inundații din cauza ploilor abundente.

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si