VIDEO | Gadgeturile care ne schimbă viața

Tehnologia ne schimba viata si devine tot mai prezenta in activitatea de zi cu zi! Gadgeturile nu mai sunt simple jucarii, ci devin instrumente specializate. Putem experimenta trairile unui pilot de avion care face acrobatii la inaltime sau putem calatori pe Marte. Cine e curios sa afle cum se va schimba lumea in urmatorii ani poate afla raspunsul chiar in Bucuresti, capitala mondiala a celor mai noi tehnologii.

D.S., joi 06 iunie 2019 , 19:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cei care urca in acest simulator se trezesc, brusc, in carlinga unui avion de acrobatii. Dezvoltarea tehnologiei face ca astfel de dispozitive sa devina accesibile. Ca o consola de jocuri, sa spunem.

Realitatea virtuala se aplica in tot mai multe domenii.

Stefan Stamate, fondator studio VR: Iti permite sa recreezi orice univers. Singura limita este cea a imaginatiei. Daca suntem acum in Bucuresti si facem acest interviu dar vrem sa-l facem pe Marte, putem prin intermediul realitatii virtuale.

Un soft si o pereche de ochelari devin instrumente in mana inginerilor sau a designerilor, de exemplu. Planurile pentru o constructie se muta de pe hartie in realitatea virtuala.

Bucurestiul este gazda, timp de 2 zile, pentru cei mai importanti jucatori din piata de IT. Solutiile prezentate aici sunt aplicate rapid si in viata de zi cu zi.

Petre Nechita, reporter Stirile Kanal D: Suntem pe marginea Drumului National 1, dar va propun sa dam timpul inainte cu 25 de ani. Cum se schimba situatia? Suntem tentati sa ne imaginam doar masini electrice, insa e posibil ca acestea sa devina complet autonome. Vor comunica intre ele si cu senzorii din asfalt, asa ca nu mai e nevoie de agenti de circulatie. Se rezolva si problema ambuteiajelor. Dronele care vor brazda cerul se pot ocupa de livrari si pot ajunge rapid in cazurile de urgenta.

Ca e un simplu scenariu sau realitatea ne va depasi asteptarile, vom afla cat de curand!

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si