VIDEO | Gelu Voican Voiculescu s-a întors în Piața Revoluției, la o zi după ce a fost atacat și umplut de sânge

Astăzi, pentru prima oară în perioada post-decembristă, românii au putut vizita camera de arest şi celulele Securităţii, dar şi balconul de unde dictatorul Nicolae Ceauşescu a vorbit pentru ultima oară oamenilor înainte de fuga cu elicopterul. Români de toate vârstele au intrat curioşi şi au ieşit emoţionaţi până la lacrimi din clădirea care găzduia acum 3 decenii Comitetul Central al Partidului Comunist Român.

M.A., duminică 22 decembrie 2019 , 19:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Români de toate vârstele au intrat curioşi şi au ieşit emoţionaţi până la lacrimi din clădirea care găzduia acum 3 decenii Comitetul Central al Partidului Comunist Român.

În memoria eroilor care şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989, au fost organizate mai multe evenimente. La ora 12:09, adică în momentul în care cuplul Ceauşescu a fugit cu elicopterul, s-a ţinut un moment de reculegere.

Oamenii au putut vizita în premieră mai multe încăperi din clădirea în care funcţiona Comitetul Central al Partidului Comunist Roman. În curtea interioară, timpul parcă s-a oprit în loc. Pereţii încă mai poartă urmele lăsate de gloanţe. O bucată de istorie pe care mulţi părinţi au ţinut să le-o arate copiilor.

În plus, au putut admira maşina miliţiei de atunci, dar şi autoturismul personal al fostului dictator. Mai departe, oamenii au vizitat pentru prima dată în istoria post decembristă camera de arest a Securităţii. Aici erau aduşi şi torturaţi cei care refuzau să coopereze şi să ofere informaţii.

Oamenii au intrat în celulele din beton şi s-au pus în pielea celor care au fost ţinuţi acolo.

Următoarea încăpere deschisă publicului a fost chiar biroul fostului dictator. Doar lustrele şi covorul au mai rămas din acele vremuri, celelalte lucruri fiind înlocuite.

Curioşii au putut ajunge şi în balconul de unde Nicolae Ceauşescu s-a adresat ultima dată oamenilor înainte să fugă la Târgovişte. Toţi au fost cuprinşi de emoţie. Şi, la fel ca acum 30 de ani, au scandat "Libertate".

În piaţa revoluţiei a ajuns şi Gelu Voican Voiculescu. La doar o zi după ce a fost atacat şi umplut de sânge, el a ieşit din nou în public ca să aducă un omagiu eroilor revoluţiei.

Citeste si: Moarte suspectă: doi soți au fost găsiți morți în baia din sauna publică din Siret

Citeste si: 2019. Anul relansării activităţii de transplant în România!

Citeste si: Accident grav în Alexandria, produs de un șofer băut. Un adolescent de 17 ani a murit

Imediat după ce a fost lovit, fostul politician a făcut o plângere penală.

Deşi agresorul a fost atunci înconjurat de jandarmi, el a plecat liniştit spre casă. Abia spre seară a fost identificat, însă nu a fost audiat nici până la această oră.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Sindy l-a pus la punct pe Albert după ce au pierdut jocul de imunitate: „De când ieși... Sindy l-a pus la punct pe Albert după ce au pierdut jocul de imunitate: „De când ieși favorit...” Nu s-a mai putut abține și i-a spus totul în față!
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si