VIDEO - Gunoaiele de pe străzi din Capitală au atras șobolanii la vedere

E dezastru în Capitală din cauza gunoaielor de pe străzi și a șobolanilor care colcăie la vedere! Deratizarea a început cu întârziere, ca și în precedentele administrații.

Webeditor: Iulian Ciurea vineri 18 iunie 2021 , 19:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

 

Acest domn locuiește în cel mai bogat sector al capitalei, dar își plânge supărarea de parcă ar sta lângă groapa de gunoi.

Iar mirosul este înfiorător.

„ Pute de nu poți să respiri dimineața! Pe lângă blocul nostru e plin de gunoi, e plin plin! Este strigător la cer, nu se poate așa ceva nu putem să trăim cu infecția asta”, se plâng unii.

Muncitorii de la salubritate au început să lupte cu gunoaiele... Timid!

Angajații zâmbesc, trec mai departe iar gunoaiele rămân în urmă.

Am fost și la primăria sectorului 1 pentru a cere un punct de vedere.

„Noi ne-am plătit serviciile noastre de ridicare și transport al gunoiului, acum urma ca cei de la ROMPREST să își facă treaba”, explică cei de la primărie.

Invazia de șobolani continuă pe străzile din Capitală odată cu războiul gunoaielor din Sectorul 1

Revenim la problema șobolanilor. Compania municipală care se ocupă de deratizare e în insolvență și n-a avut bani pentru otravă.

„Sunt 2 operațiuni care ar trebuit efectuate succesiv: întâi strângerea gunoiului și apoi o acțiune de deratizare. Pentru că altfel nu cred că ar avea succes, atâta vreme cât hrana lor este tot timpul pe stradă”, spunj oficialii municipali.

În trecut, aceeași compania a cheltuit peste 2 milioane de euro pe salarii și numai 70 de mii de euro pe investiții.

Primăria a deblocat până la urmă fondurile necesare și s-au cumpărat 3,4 tone de substanțe necesare deratizării. Până acum s-a pus otravă doar în subsolurile blocurilor. Abia după 22 iunie s-ar putea începe deratizarea în parcuri.

Și în Madrid șobolanii se înmulțesc în perioadele în care sunt probleme cu ridicarea gunoiului, cum a fost în urma viscolului de la începutul anului.

Dar acolo operațiunile de deratizare se fac în mod constant. În capitala Spaniei există și un recensământ al rozătoarelor: 9 milioane de șobolani la 6,6 milioane de oameni.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si