Însă marți seară, președintele Iohannis a anunțat că, nici după ridicarea stării de urgență, românii nu vor putea părăsi localitatea de domiciliu decât pentru urgențe sau alte motive întemeiate.

Drept urmare, hotelierii, ale căror afaceri sunt și-așa în pragul prăpastiei, sunt furioși pentru că nu vor avea parte prea curând de oaspeți.

Citeste si: În plină de pandemie covid-19, sute de piețe se deschid în urma manifestațiilor

In zadar s-au mobilizat hotelierii de pe litoral, de cand s-a intrezarit speranta unui inceput de sezon estival. Incepusera cu aplomb reamenajarile si au pus la cale strategii pentru ca turistii sa fie serviti in camera, respectand toate masurile de distantare sociala.

S-a luat în calcul și varianta rulării turiștilor în grupuri separate pentru mic-dejun, prânz și cină dar și distanțarea meselor. Toate au fost însă planuri spulberate, dupa ce președintele României a anuțat în mod clar că oamenii nu-și pot părăsi localitățile decât pentru urgențe:
 
"Nu vom putea sa ne intalnim decat cate trei. Nu vom putea sa iesim la restaurant sau la mall. Nu vom putea sa plecam din localitatea decat daca avem motiv serios".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

Citeste si: Poliţia Capitalei face apel către cetăţeni înainte de 1 Mai

Decizia este luată pentru a opri răspândirea teribilului virus și probabil va avea efecte și pentru prima parte a verii. Multi turisti apucasera sa isi faca rezervari pentru 15 mai, iar acum sunt din nou obligati sa anuleze.
 
”Chiar este o lovitură și chiar nu mai înțelegem nimic.

Cei care comunica din partea autoritatilor centrale sa se gandeasca ca orice declarație ne produce așteptări. Începem să angajăm cheltuieli, si creeaza turistilor asteptari pe partea de hospitality”, spune Anca Nedea, director executiv Organizația Patronală Mamaia-Constanța.

Citeste si: Vaccin anti-coronavirus: Ce rezultate au testele efectuate pe maimuţe?

”Vi le arăt eu, pe 6 iunie am rezervări. Ce să fac cu ele? Dacă nu se deblochează, trebuie să le dau banii înapoi”, spune Nicolae Bucovala, patron,lnaț de hoteluri.
 
Nicolae Bucovală, patronul unor hoteluri de milioane de euro de pe litoral spune că nu mai are rost să cheme oamenii la muncă până când autoritățile nu se vor pune de acord. Mai mult, antreprenorul mărturisește că din pricina ping-pong-ului din ultima vreme se gândește chiar să-și mute afacerea peste hotare:

”Nouă ne trebuie cel puțin o lună de zile să pregătim hotelurile dacă, repet, dacă cineva în țara asta va veni să spună, deschideți fraierilor, hotelurile. Să ne spună cineva, că ne mutăm activele, ne ducem în altă parte. Vedem că UE releaxează pe Grecia, iar in Bulgaria nu se aude nimic, o sa vina buluc turistii in Bulgaria”.

Citeste si: România ar putea intra în stare de alertă după 15 mai. Ce obligații vor avea cetățenii

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: "Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema- radioimpuls.ro

Și directorii agențiile de turism afirmă că au primit rezervări de la români din toate colțurile țării, însă acum trebuie să le returneze, din nou banii.

”La agenții de turism și direct la hoteluri au fost pachete solicitate pentru jumătatea lunii mai și început de iunie pentru că este Litoralul pentru toți, foarte accesibil, tarife foarte mici”, spune Cristian Barhalescu, patron agenție de turism.

Specialistii sunt de parere ca in noul sezon se va pune mai mult accent pe vacantele organizate de noi insine.

”Cred ca primele forme de turism care vor reporni vor fi cele de turism individual, turism familial, accentuate pe descoperirea naturii, descoperirea mediului rural”, spune Alin Chipaila, director AJTS.

Indiferent cand va incepe sezonul estival, un lucru este cert: pandemia vine cu schimbari drastice in ceea ce priveste, pe viitor, modalitatile de cazare si primirea oaspetilor in restaurante.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si