Hoții care au furat 250.000 de euro în doar câteva zile! Cine sunt cei mai periculoși infractori din Prahova

Trei bărbați, originari din Sinaia, sunt considerați de autoritățile prahovene drept cei mai periculoși hoți din regiune. De-a lungul anilor, aceștia au reușit să spargă mai multe locuințe ale unor oameni înstăriți.

Author: M.A. miercuri 15 septembrie 2021 , 13:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cine sunt cei trei indivizi considerați de autorități drept „hoți de hoți”

Mihai Andrei Burtea, în vârstă de 27 de ani, Alexandru Bogdan Sasu, zis Bibi (32 de ani) și Alberto Părăuță (30 de ani), au reușit timp de mai mulți ani să dea lovituri grele, după ce au spart locuințele mai multor persoane influente din județul Prahova. 

În doar câteva zile, hoții au reușit performanța să obțină peste un sfert de milion de euro, dar și bijuterii. 

Acționau la pont

Autoritățile spun că cei trei bărbați acționau întotdeauna la pont. De cele mai multe ori, știau unde erau exact ținute în case sumele mari de bani. Totodată, erau la curent și în ceea ce privește programul proprietarilor.

Multe dintre furturi se produceau chiar în miezul zilei, moment în care proprietarii nu erau în locuințe. 

Citeste si: VIDEO| Filmul unui jaf de 500.000 de euro! Un fost șef al Finanțelor, prădat în timp ce se distra în Thailanda

Activitatea era una bine pusă la punct, cei trei indivizi acționând după lungi perioade de supraveghere. Reușeau să pătrundă în interiorul caselor prin escaladarea zidurilor și forțând geamurile, fără a fi văzuți.  

Palmaresul celor trei hoți

În data de 14 august, la ora 20:00, casa unui om de afaceri din Câmpina a fost spartă. Hoții au folosit un autoturism marca Range Rover, de culoare neagră. 

După ce au escaladat balconul și au forțat o fereastră și ușa biroului, hoții au reușit să fure suma de 600.000 de lei, bani ce erau depozitați într-o casetă metalică de valori.

Pentru a nu putea fi identificați, bărbații au furat inclusiv mediul de stocare tip „DVR” al sistemului de supraveghere video. 

Cu o săptămână în urmă, unul dintre cei trei bărbați a vizitat victima în casa acesteia. Autoritățile spun că individul i-ar fi spus victimei că vinde artificii, prilej pentru a studia în detaliu locuința acesteia.

Citeste si: VIDEO- Spărgătorii care fugeau cu mașini scumpe

Ulterior, casa proprietarului a fost supravegheată timp de trei zile, de fiecare dată hoții folosind autoturisme diferite. 

În ziua atacului, cei trei bărbați s-au retras pe drumuri comunale și au ajuns la Ploiești. 

Au mers apoi la Ploeni și la Dumbrăvești, de unde au cumpărat un alt autoturism, marca Mercedes, abandonând Range Rover-ul cu care au acționat inițial. 

Hoții s-au distrat la mare, după spargere

După ce au încheiat cu succes „misiunea”, hoții au plecat să se distreze la mare: au închiriat o pensiune la Costinești, acolo unde au organizat o petrecere.

Aici este și locul unde au fost prinși, pe 15 august, de polițiștii prahoveni care îi filau de ceva vreme. Asupra lor, autoritățile au găsit sumele de 16.050 lei, 5.250 euro și 200 dolari. 

Furt comis în miezul zilei

Într-un mod similar au procedat și în cazul unei spargeri care s-a produs în comuna Adunați, acolo de unde hoții au plecat cu suma de 80.000 de lei. 

Infractorii știau că suma de bani era ținută într-un șifonier.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul spargerii de la vila lui Marian Vanghelie! Prădat de ceasuri și bijuterii în valoare de 300.000 de euro, fostul edil nu va vedea nici un ban înapoi! Cum s-a ajuns aici? EXCLUSIV

S-au interesat prin vecini despre locuința proprietarului și au pândit la poartă zeci de minute. Autoritățile spun că cei trei au acționat în intervalul orar 13:20- 18:20. 

Totodată, polițiștii prahoveni au anunțat că din rețea ar mai face parte un suspect, care momentan nu a fost identificat. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si