Imaginile surprinse la mai bine de 17 ore de la dezastru arată amploarea incendiului din Brazi. Cerul s-a întunecat după ce un nor negru uriaș s-a ridicat deasupra comunei. Coloana uriasă de fum se vedea de la zeci de kilometri, inclusiv din București.

" N-am văzut decât foc, fum şi nenorocire ce este aici. La 6 jumate când am ieșit, focul era în toi",

spune un localnic. Din cauza fumului toxic, autoritățile au anunțat localnicii din zonă să nu iasă din case și să nu deschidă geamurile.

Citeste si: Incendiu puternic la un incinerator lângă Ploieşti. Autorităţile au emis mesaj RO-Alert

Cine a declanșat incendiul uriaș

Anchetatorii spun că incendiul a fost provocat chiar de un angajat al depozitului de deșeuri periculoase, un tânăr de 33 de ani. Bărbatul ar fi intrat azi-noapte în hala incineratorului de deșeuri, hotărât să își ia zilele. Se pare că tânărul a acționat cele 20 de butelii cu propan din interior, iar deflagrația i-a fost fatală.

Bărbatul a venit cu bicicleta și i-a spus portarului că vrea să o lase înăuntru pentru că va pleca în cursă la Iași împreună cu un alt coleg, șofer. Zece minute mai târziu, paznicul a auzit un zgomot puternic și apoi a văzut flăcări și fum care veneau dinspre hala unde se află incineratorul. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: Un nou caz șocant în România: doi copii mici, uciși de mama lor

Bărbatul locuia într-un sat din apropiere și ar fi decis să se sinucidă din cauza problemelor pe care le avea in familie, spun apropiații. Soția sa plecase de acasă împreună cu copilul și intenționa să divorțeze de el pentru că obișnuia să bea.

"A ars acolo, ce să mai găseşti? Păcat de el că are un copilaş. A plecat şi aia că aşa sunt muierile acum, nu mai suferă..avea de toate, bani pe mâna ei. A plecat cu copilul la Moldova. Era supărat el că nu a ştiut când a plecat. A mai plecat de doua ori...i-a zis nu mai fac nimic, nu mai beau", spune o vecină din sat.

Oficialii de la Mediu, la fața locului

În urma incendiului, au ars în jur de 550 de tone de deşeuri. Ministrul Mediului şi Şeful Gărzii Naţionale de Mediu au mers la faţa locului, pentru a măsura gradul de poluare.

"Avem stații de monitorizare în Ploiești, nu am identificat depășiri ale unui indicator", a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: ctrița din "Beverly Hills", 90210″, Shannen Doherty, a murit la 53 de ani. A pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de luptă cu boala nemiloasă- radioimpuls.ro

"Vrem să începem o anchetă...să vedem ce deșeuri au ars. Au fost deșeuri periculoase și nepericuloase. Când spun periculoase mă refer la vopseluri, uleiuri", spune Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu.

Pentru că nici până la această ora pompierii nu au reușit să stingă focarele, cadavrul bărbatului care a provocat dezastrul nu a fost găsit.

În urmă cu aproape două luni a mai avut loc un incendiu, la acelaşi incinerator. Atunci, firma a fost amendata cu 40 de mii de lei de Garda de Mediu pentru nereguli descoperite la depozit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si