Incendiu puternic la un incinerator lângă Ploieşti. Autorităţile au emis mesaj RO-Alert

Un incendiu devastator a izbucnit, miercuri dimineaţă, la un incinerator de deşeuri de lângă Ploieşti. Astfel, autorităţile au emis imediat mesaj RO-Alert din cauza degajării mari de fum.

Author: Alina Raducu miercuri 02 iunie 2021 , 08:38

Incendiu puternic la un incinerator lângă Ploieşti. Autorităţile au emis mesaj RO-Alert
Incendiu puternic la un incinerator lângă Ploieşti. Autorităţile au emis mesaj RO-Alert[Sursa foto: Facebook: IGSU]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Potrivit ultimelor date, incineratorul deţinea autorizaţie de securitate la incendiu încă din anul 2011, cu obiect de activitate hală incinerator deşeuri periculoase.

Însă, ultimul control care a fost efectuat la data de 08.01.2021, atunci când oamenii legii au aplicat 2 amenzi în cuantum de 7500 lei pentru instalaţia de hidranţi nefuncțională şi diminuarea gabaritului căilor de evacuare din cauza amplasării de pubele la intrarea în incintă.

Știre inițială: Potrivit ISU Prahova, incendiul a cuprins o suprafaţă de 4000 de metri pătraţi, iar în aceeași zonă ar fi fost găsită o bicicletă, astfel pompierii suspectează că o persoană ar fi fost surprinsă în interiorul clădirii. În ultimul timp, patronii incineratorului a fost amendaţi de repetate ori din cauză că nu respectă normele în vigoare, în prezent aceștia au activitatea suspendată.

Un incendiu devastator a vut loc în incinta unui incinerator de deșeuri de lângă Ploiești

„În cursul dimineţii de astăzi, 02.06.2021, ora 02:45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Echipa de permanenţă din cadrul comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la faţa locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă datorită arderii necontrolate a deşeurilor existente. Incendiul este încă în desfăşurare. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT”, a scris Garda de Mediu Prahova pe Facebook.

Citeste si: Florin Cîţu: „Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”

Mai mult de 50 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor, dar acţiunea este îngreunată, deoarece plafonul halei s-a prăbuşit.

Potrivit oficialilor Gărzii de Mediu, măsurătorile referitori la indicatorii de calitate a aerului monitorizaţi cu staţiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, dar şi cei monitorizaţi cu laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploieşti, nu au depistat creşteri sau depăşiri în acest caz.
Astfel, cauzele incendiului urmează să fie stabilite de ISU Prahova.

Citeste si: Marcel Ciolacu: „Eu pe Iohannis nu-l iert şi nu stau de vorbă cu el. Până nu iese public şi-şi cere scuze cu ciuma roşie!”

Incineratorul de deșeuri se află pe o platformă industrială în apropiere de Brazi, la câţiva kilometri de Ploieşti, în ultima vreme, deținătorii acestuia au fost amendați în repetate rânduri di cauza încălcării legii. În prezent, activitatea lor este suspendată de autorități.

Citeste si: Un nou virus amenință omenirea. China a anunțat primul caz de transmitere la om a tulpinei gripei aviare H10N3


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si