VIDEO | Iarna a pus stăpânire pe jumătate din țară! Viscol, ninsori și zăpezi de peste 22 de cm

Cu o forță adunată parcă tot anul, iarna a pus stăpânire deja pe jumătate de țară. La munte, unde s-au strâns troiene, drumarii abia răzbesc să curețe șoselele. Cel mai aprig dușman le e viscolul, care spulberă zăpada de mai bine de 24 de ore.

A.N.C, vineri 22 noiembrie 2019 , 19:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Peste 22 de centimetri are stratul de zăpadă la Bâlea Lac, unde deja astăzi a fost a doua zi de ninsoare și zona este aproape izolată de lume. Din cauza vântului, telecabina de la Bâlea cascadă nu circulă, iar Transfăgărășanul este închis. Și la Rânca, în gorj, este iarnă în toată regula, de azi-noapte ninge viscolit și deja stratul de zăpadă a depășit 7 centimetri. Pe cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, se circulă deja în condiții de iarnă, iar drumarii au fost nevoiți să scoată plugurile.

Localnicii, obișnuiți să prezică iarna de la prima ninsoare, sunt deja îngrijorați de ce urmează, mai ales că n-au uitat cât de dificil a fost pentru ei sezonul rece de anul trecut. Așa că, în așteptarea unor cantități și mai mari de omăt, oamenii își pregătesc casele și pensiunile pentru urgia care va să vină peste ei. La peste 2000 de metri, pe crestele munților, viscolul pornit încă de azi-noapte a îmbrăcat totul în zăpadă.

Citeste si: VIDEO | Vremea rea a făcut primele victime! Situația din țară este alarmantă

Citeste si: Alegeri prezidenţiale 2019 - Peste 61.000 de români au votat până în jurul orei 19:00, la secţiile din străinătate în turul al doilea, cu peste 10.000 mai mulţi decât la primul tur

Citeste si: Raluca Turcan şi-a vândut vila din Mogoşoaia şi apartamentul din Bucureşti pentru a se muta la Sibiu! Noul vicepremier a obţinut 200.000 de euro din tranzacţiile imobiliare!

În Sinaia, puținii turiști au urcat cât mai sus pe munte, ca să dea de peisajul hibernal mult căutat. Din cauza frigului, gheața a pus stăpânire pe tot ce e în jur, inclusiv pe mesele și scaunele din lemn puse să se odihnească pe ele călătorul. În afară de turiștii zgribulți, tot ce se poate vedea pe întinderea de gheață și zăpadă e doar o pasăre rătăcită, care își caută de mâncare.

Meteorologii ne avertizează că mai avem două zile de viscol și frig, după care vremea se va mai îndrepta puțin, iar temperaturile vor ajunge la normalul acestei perioade și chiar peste.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si