VIDEO - Iarna violentă a pus stăpânire pe România în luna lui Gerar

Când credeam că am scăpat de vremea rea, un alt doilea episod de iarnă violentă și-a luat tributul sângeros! Patru oameni au pierit în doar câteva ore pe șosele

Author: Iulian Ciurea luni 11 ianuarie 2021 , 19:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În jumătate de țară, ninsoarea aliată cu frigul tăios a făcut din șosele, rute ale morții. 3 oameni au pierit numai în accest accident, care i-a îngrozit pe salvatorii din Sibiu. Printre victimele fără suflare, au găsit și un drumar.

La nici o oră distanță, o tragedie a însângerat alt drum, în Argeș, unde un șofer de tir a murit după o manevră de evitare a unui accident.

Pompierii au luptat contra cronometru să elibereze victimele apoi s-au grăbit să înlăture din zonă încărcătura autotrenului- 50 de butelii de oxigen care ar fi putut să explodeze oricând!

Al doilea episod de iarnă violentă a lovit România începând din weekend

Strigătele de ajutor vin după o noapte de cod galben de ninsori- tot sudul țării s-a aflat sub stăpânirea celui de-al doilea episod de vreme severă. Aeroporturile au fost aproape paralizate din pricina unei furtuni de zăpadă:

Un singur pilot s-a încumetat, aseară, să zboare spre Spania. N-a apucat să ajungă însă la destinație că turbulențele violente, l-au obligat să întoarcă aeronava înapoi la Cluj. Pasagerii au fost debarcati și cazati la hotel pe cheltuiala companiei aeriene. Zborul a fost reprogramat astazi dar a fost din nou anulat.

„Eu trebuia sa fiu la lucru, sa plec in cursă, sunt la aeroport.
In Spania trebuie sa prezentam un test covid, ca suntem negativi cu 72 de ore inainte. Testul l-am facut vineri si mi-a expirat astazi. Ce facem, ce se intampla?”, se întreabă călătorii.

În Capitală, pe de altă parte, necazurile pricinuite de vremea rea au stârnit alte supărări! Unii au rămas fără curent, alții fără mașini:

„De azi-noapte și până la prânz autoritățile au intervenit la 15 situații unde copacii au căzut pe carosabil. Asta se întâmplă aici, pe strada Ion Maiorescu, unde pompierii alături de cei de la ADP au intervenit pentru a înlătura un copac de mari dimensiuni care era să cadă peste mașini”, relatează reporterul Kanal D.

Urmează zile cu ger. Meteorolog: temperaturile ar putea ajunge la -20 de grade Celsius

În ultimele 24 de ore, 260 de utilaje au imprăștiat aproape 2 tone de material antiderapant. Șoferii au răzbit cum au putut... Pentru pietoni a fost mai greu! La prima oră a dimineții, termometrul n-arăta mai mult de zero grade.

Oricât ne-am dori să mai renunțăm la haine, în următoarele două săptămâni, ar fi bine să ne înfofolim. În luna lui Gerar, vom tremura cât pentru toată iarna:

„Mai ales noptile de sambata spre duminica si duminica spre luni vor aduce temperaturi scazute, ger, temperaturi de -10 grade in mare parte a tarii, posibil ca aceste valori sa coboare la -20 grade”, informează meteorologii.

Frigul năprasnic se simte mai ales la mare. Rafalele înghețate au dat peste cap activitatea porturilor:

„Toate porturile din judetul Constanta au fost inchise din cauza vantului puternic iar manevrele navelor sunt suspendate. Meteorolgii spun ca rafalele depasesc chiar si 55 de kilometri pe ora”, relatează corespondentul Kanal D la Constanța.

Meteorologii vorbesc despre o încălzire abia în a doua jumătate a lunii. Nici atunci nu vom scăpa însă de ploi și ninsori.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si