„- Aici ce iepuri sunt? Sunt uriași?

- Nu, sunt corciți. Sunt puiuți.”

Iepurași în chirie 

Urecheații din imagine au doar trei luni și sunt crescuți în ferma familiei Moglan, din Buzău. Cuștile sunt populate cu câteva zeci de iepuri, pui și adulți, unii foarte mari, din rasa uriaș german, alții foarte mici dar extrem de îndrăgiți mai ales de copii.

„Avem aici un pui de iepuraș, dintr-o rasă comună, iepurașul de Paște. Avem diferite culori, mai mari, mai mici.”

Citeste si: Preţ pască 2022: Câţi bani vor scoate românii din buzunar?

Cu câteva zile înainte de Paște, este forfotă în ferma cu iepurași care se află la ieșirea din Buzău spre Brașov. Grupuri de copii cu dascălii lor poposesc aici ca sa admire urecheații care se pregătesc să ducă daruri de sărbători.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„De iepurași știu că mănâncă morcov și că aduc ouă, de Paște.”

Mirabela Butenco, reprezentant fermă: „Iepurașii pot fi și vânduți, se pot și închiria pe diferite evenimente, pentru zile de naștere, pentru Paște, la poze. Pe toți aceștia îi puteți vedea la ferma noastră, îi puteți lua în brațe, mângâia, vă puteți juca cu ei.”

Citeste si: Cum sărbătoresc catolicii Învierea Domnului. Ce diferă față de Paștele ortodox

Crescătorii sunt foarte atenți cum hrănesc animalele pretențioase

Crescătorii avertizează că iepurii sunt animale pretențioase iar cei care îi cumpără trebuie să fie foarte atenți cum îi hrănesc.

Relu Niță, crescător iepuri: „Mâncarea să nu fie cu mucegai și fără verdețuri, fără mere, pentru că în general copiii mor de dragul lor și le dau verdeata uda. Si apare coccidioza care cam face ravagii.”

Prețul iepurilor este negociabil, în funcție de rasă și vârstă. Un pui poate costa de la 25 de lei în sus, însă un adult de uriaș german, de exemplu, poate depăși 100 de lei. Pentru închiriere, tarifele se stabilesc pe numărul de zile în care iepurașul este ținut acasă.

Citeste si: VIDEO- A început amplasarea decorațiunilor de Paște. Ce vom putea găsi la târguri anul acesta

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si