VIDEO | Ignorăm banii străinilor care vin la noi. In Grecia, turiștii cheltuiesc anual 16 miliarde de euro

Din 10 straini care ne-au vizitat tara in primele luni din anul acesta, 6 au venit in interes de afaceri. Ar cheltui mai mult decat pe cazare si mancare, dar autoritatile de la noi nu stiu cum sa-i determine sa faca asta. Gasim un exemplu graitor intr-un oras cu port la Dunare. La numai cativa kilometri de locul in care opresc vasele de croaziera gasim un obiectiv important, uitat de toata lumea.

D.S., luni 24 iunie 2019 , 19:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Suntem in portul din Giurgiu si facem cunostinta cu un grup de turisti veniti din Israel. Oamenii ar vrea sa faca o croaziera pe Dunare, dar vremea nu e favorabila si oricum, oportunitatile sunt putine.

Dar Dunarea nu e totul. Ne propunem sa vizitam cetatea lui Mircea cel Batran din Giurgiu. Ne suim la volan si ne bazam pe indicatiile de pe telefon. Ajungem dupa cativa kilometri.

Fara indicatoare de informare turistica, ne trezim in satul Cetatea si nu la cetatea medievala. Revenim in Giurgiu dar dam de un gard. In interior se vad ruinele si numai 2 vizitatori… Doua capre!

Cu chiu, cu vai, ajungem la ceea ce pare a fi o intrare. Gardul e intrerupt, dar parca nu ne trage inima sa intram.

Din cetatea Giurgiu au mai ramas cateva ziduri. Doua autocare pline cu turisti trec pe langa vestigii in numai cateva minute. Nimeni nu opreste. De ce ar face-o? Cea mai importanta cetate la Dunare este promovata in 10 randuri mici, intr-un singur pliant.

Aflam totusi ca exista un proiect de amenajare a zonei adiacente cetatii. O veste buna!

Petre Nechita, reporter Stirile Kanal D: In primele 3 luni din anul acesta, in Romania au sosit 444.000 de straini. Fiecare a cheltuit cam 2.900 de lei. Am putea obtine o suma si mai mare, dar nu stim sa facem asta.

In 2018 ne-au vizitat aproape 2,8 milioane de straini. Au cheltuit peste 1,3 miliarde de euro. Cei mai multi vizitatori au ajuns in interes de afaceri. Grecii au atras 30 de milioane de turisti care au cheltuit 16 miliarde de euro.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si