VIDEO | Imagini incredibile cu Înaltpreasfințitul Teodosie. Ce spun psihologii despre slujba din macara

Inaltpreasfintitul Teodosie, care a tinut o slujba in macara, la peste 20 de metri inaltime, este probabil singurul inalt prelat care a primit avertisment de la Inspectoratul Teritorial de Munca. Autoritatile i-au sugerat Arhiepiscopului sa nu mai urce, fizic, pe turla bisericilor pe care le sfinteste ci sa foloseasca un utilaj care sa-l ridice la cer in siguranta. Prin urmare, Inaltpreasfintia sa a urmat intocmai poruncile primite si de Rusalii a fost din nou la inaltime. Imaginile sunt incredibile.

D.S., miercuri 19 iunie 2019 , 19:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vocea Inaltpreasfintitului Teodosie se aude, in boxe, peste orasul Constanta, de la 20 de metri inaltime. Mai aproape de cer si de divinitate, Arhiepiscopul Tomisului a ales sa sfinteasca, astfel, turla bisericii Sfantul Nectarie.

Totul a avut loc la Slujba de Rusalii, cand inaltului prelat i s-a pus la dispozitie o macara pentru marea sfintire a crucii de pe locasul sfant.

Cu drapelul Romaniei alaturi si imbracat in vesmintele bisericesti, Teodosie a inceput sa urce spre cer, pana in dreptul turlei.

Aceasta aventura la inaltime s-a intamplat, culmea, cu acordul celor de la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Inspectorii i-au dat lui Teodosie un avertisment inca de luna trecuta, cand au vazut la televizor cum Inaltpreasfintia Sa s-a urcat pe turla bisericii de la Dervent, punandu-si viata in pericol.

De data aceasta, autoritatile i-au sugerat nonconformistului Arhiepiscop sa se urce intr-o macara, pentru ca e mai sigur.

Nu sunt primele dati cand Inaltpreasfintitul Teodosie savarseste slujbe controversate. Anul trecut la slujba de boboteaza, arhiepiscopul Tomisului s-a urcat pe o cisterna uriasa si, cu mainile spre cer - ca un profet - a tinut o cuvantare.

Slujbele sale, mereu la inaltime, reprezinta insa un pericol. Anul acesta de boboteaza Inaltpreasfintitul Teodosie s-a impiedicat in timp ce urca pe cisterna. Si totusi, credinta sa e mai puternica decat teama de inaltime.

Psihologii sunt de parere ca aceste actiuni ce pot deveni periculoase transmit un puternic mesaj.

Cristina Gemanaru, psiholog: In general, vrem sa transmitem ca suntem puternici, ca reusim sa dominam, dorinta de putere, de dominare, de ascensiune.

In urma controversei recente, iscate de sfintirea bisericii la inaltime, Arhiepiscopia Tomisului n-a vrut sa comenteze.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si

}