Un leu a fost zărit de câțiva pescari în localitatea Palanca din Republica Moldova, pe malul Nistrului. Oamenii l-au filmat pe animalul sălbatic.

Răspunsul primit din partea autorităților este halucinant.

Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, a comunicat pentru Stiri.md că nu este nicio problemă sau motiv de îngrijorare, deoarece leul aparține unui cetățean, care ar fi primit animalul în dar.

Citește și: Câţi peşti din cei 1.500 care se aflau în acvariul AquaDom în timpul exploziei din Berlin au fost salvați? Acum se află într-o grădină zoologică

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Animalul în vârstă de 6 luni se plimba alături de stăpân! Acesta i-a fost adus în dar cetățeanului R. Moldova de Grădina Zoologică de la Odesa, în semn de mulțumire pentru suportul acordat refugiaților!”, a comunicat Bulmaga.

Potrivit reprezentanților Grădinii Zoologice, din Chișinău nu lipsește niciun leu.

Citește și: Ucis de elefantul pe care-l îngrijea

Un pui de cimpanzeu dintr-o specie foarte rară s-a născut la o grădină zoologică din Marea Britanie

Grădina Zoologică  din Chester, Marea Britanie, a anunțat naștera unuia dintre cei mai rari cimpanzei din lume. El face parte dintr-o specie aflată în pericol de dispariție care mai are foarte puține exemplare rămase în sălbăticie.

Conservaționiștii spun că este „cel mai rar cimpanzeu din lume".

Citește și:  Focar de rabie în Satu Mare. O vulpe turbată, găsită moartă într-o gospodărie, după ce s-a jucat cu un câine

Grădina zoologică din  Marea Britanie   a anunțat că această naștere reprezintă  „un impuls mic, dar vital”  pentru viitorul speciei pe pământ. De asemenea, această specie ar fi chiar  „foarte amenințată în sălbăticie” .

„În ultimii 25 de ani, lumea a pierdut 80% din populația de cimpanzei occidentali, așa că sosirea unui pui sănătos aici, la Chester, ne oferă o speranță reală

că putem contribui la schimbarea situației acestei specii", a declarat unul dintre reprezentanții parcului zoologic, Mike Jordan, potrivit BBC.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si