VIDEO - În Buftea, dozele de vaccin anti COVID sunt date pe sub mână

Într-un spital din Buftea, judeţul Ilfov, se petrec lucruri de-a dreptul revoltătoare. Dozele de vaccin anti COVID sunt date pur şi simplu pe sub mână.

Author: Iulian Ciurea miercuri 27 ianuarie 2021 , 19:31

buftea doze de vaccin anti covid
Doze de vaccin date pe sub mână în Buftea
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La Centrul de vaccinare de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Buftea a fost astăzi mai ceva ca la promoţii. Zeci de persoane au venit încă de dimineaţă pentru vaccinare, iar,

printre ele, şi doritori care au așteptat să primească o doză de vaccin pe ochi frumoși, fără să fie efectuat vreo programare în prealabil. Ne-a explicat cum funcţionează sistemul implementat ad-hoc chiar de una dintre cele care aştepta să rămână ser într-o fiolă.

„Dacă nu aveți programare pe platformă, nu se face acum, mai târziu se poate veni dacă rămân doze. Pentru că e posibil să nu se prezinte cineva care s-a programat și atunci doza aceea care nu s-a programat, rămâne pentru o altă persoană”, spun angajații.

Un asistent angajat la acelaşi spital a ieşit chiar în mijlocul oamenilor ca să facă lumină asupra modului în care se pot vaccina chiar şi fără programare.

Dozele de vaccin anti COVID, date pe ochi frumoși

Numai că, rând pe rând, în ultimele zile, oamenii ne-au povestit şi despre tineri care s-au perindat prin fața spitalului, iar unii dintre ei au și reușit să se vaccineze fara programare, prin metode numai de ei știute.

Situaţia nu îi este deloc străină ministrului Sănătății.

„Faptul că oamenii nu se programează pe platforma de programare și merg direct la centrul de vaccinare reprezintă o vulnerabilitate. Este limpede că nu e un sat fără câini. Ne trebuie sancțiuni. Am vorbit, de asemenea cu premierul despre introducerea unor sancțiuni, sancțiuni pentru cei care trebuie să verifice dacă strategia guvernului este respectată la centrele de vaccinare. Îi asigurăm pe șefii de centre de cercetări disciplinare”, spune ministrul sănătății.

Autoritățile încearcă să grăbească imunizarea anti COVID

„Până acum, la nivel național au fost vaccinate 530.000 de persoane, dintre care 450.000 au primit doar prima doză, în timp ce 40.000 au primit deja și rapelul.
74,6% dintre persoanele vaccinate fac parte din grupa persoanelor la risc, în timp ce 25,4% fac parte din categoria persoanelor ce lucrează în instituții esențiale pentru funcționarea statului”, spun autoritățile.

Autorităţile fac tot posibilul să grăbească imunizarea pentru că noua tulpină din Anglia- mult mai contagioasă, continuă să creeze focare şi în ţara noastră.

Evoluția rapidă a bolii în cazul tânărului întors din Anglia, soldată cu decesul acestuia, a alertat autoritățile medicale care au decis trimiterea probelor COVID recoltate de la rudele infectate ale victimei pentru a se stabili dacă este vorba sau nu despre primul caz din Olt de infectare cu noua tulpină. Până acum, Bucureştiul şi judeţele Giurgiu, Constanţa şi Suceava sunt pe această hartă a extinderii a mutatiei din Anglia.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Care este scopul tău în viață în funcție de zodia în care te-ai născut? Descoperă-ți... Care este scopul tău în viață în funcție de zodia în care te-ai născut? Descoperă-ți destinul
spotmedia.ro
Ce restricţii s-au impus în fiecare localitate roşie din jurul Capitalei. În multe... Ce restricţii s-au impus în fiecare localitate roşie din jurul Capitalei. În multe ”economia a fost închisă” sau e aproape să se închidă
spotmedia.ro
Experiment: Câteva grădiniţe din Finlanda au transformat locurile de joacă în „păduri”.... Experiment: Câteva grădiniţe din Finlanda au transformat locurile de joacă în „păduri”. Ce s-a întâmplat cu imunitatea copiilor
b1.ro
MasterChefii se întorc la Pro TV. Lovitură pentru Antena 1, care nu mai face Chefi la... MasterChefii se întorc la Pro TV. Lovitură pentru Antena 1, care nu mai face Chefi la cuţite
infoactual.ro
Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
evz.ro
Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui... Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”
doctorulzilei.ro
Patriarhul Daniel, mesaj de binecuvântare pentru studenți, profesori și părinți, la... Patriarhul Daniel, mesaj de binecuvântare pentru studenți, profesori și părinți, la început de an universitar
romaniatv.net
Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si