VIDEO - Încă o dezinsecție cu probleme la Timișoara. Blocul, evacuat

A fost o noapte de panică pentru 70 de oameni din Timișoara, adulți și copii, care au fost evacuați din blocul în care locuiau după o dezinsecție la parter.

Iulian Ciurea, miercuri 24 februarie 2021 , 19:14

deratizare bloc evacuat
Un bloc întreg a fost evacuat la Timișoara după o deratizare[Sursa foto: Tion]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ambulanțe pline de pacienți, mașini de pompieri și ofițeri ce evacuează rând pe rând fiecare locatar din blocul cu 10 etaje. Este filmul operațiunii de la Timișoara, unde 70 de oameni- adulți și copiii lor au fost scoși din case de autorități.

În blocul lor se răspândise- pana la etajul 8- un aer înțepător, aproape irespirabil.

„Am simtit mirosul si ne-am speriat. Au venit pompierii peste noi, ne-au scos afara, ne tine cu copii mici de o ora”, spun locatarii.

Dezinsecție cu probleme la Timișoara. Blocul, evacuat

Echipajele de pompieri, ambulanțele, autospecialele de transport victime multiple și un motoventilator au fost trimise de urgență la blocul cu pricina. S-a constatat că mirosul înțepător vine de la parter, de la o cofetărie unde în cursul zilei a avut loc o dezinsecție, dar valorile de insecticid erau depășite doar în locație- nu și pe scara blocului.

„S-a identificat depasire a valorilor pentru un insecticid CY10. Se ventileaza spatiile si se vor relua masuratorile”, spun specialiștii.

Unii locatari evacuați și-au petrecut noaptea la hotel- iar alții, la rude.

Abia astăzi au fost lăsați să se întoarcă acasă:

„Am avut un disconfort in gat, aici, niste furnicaturi, si un pic miros de petrol”, spune un locatar.

Dezinsecție la cofetărie, tot blocul evacuat

„Noi facem periodic dezinsectiile si n-am avut probleme. Cu aceasta firma veche, cu experienta multa”, spun cei de la cofetărie.

Ministrul Sănătății a trimis la Timișoara Serviciul de Control în Sănătate Publică pentru a ancheta cazul.

Asta pentru că incidentul de azi-noapte este asemănător cu tragedia din noiembrie 2019, când- tot la Timișoara- doi copii și mama unuia dintre ei au murit din cauza unor substanțe extrem de periculoase, folosite la o operațiune de deratizare tot într-un bloc de locuințe.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si