VIDEO - Încă o dezinsecție cu probleme la Timișoara. Blocul, evacuat

A fost o noapte de panică pentru 70 de oameni din Timișoara, adulți și copii, care au fost evacuați din blocul în care locuiau după o dezinsecție la parter.

Author: Iulian Ciurea miercuri 24 februarie 2021 , 19:14

deratizare bloc evacuat
Un bloc întreg a fost evacuat la Timișoara după o deratizare[Sursa foto: Tion]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ambulanțe pline de pacienți, mașini de pompieri și ofițeri ce evacuează rând pe rând fiecare locatar din blocul cu 10 etaje. Este filmul operațiunii de la Timișoara, unde 70 de oameni- adulți și copiii

lor au fost scoși din case de autorități. În blocul lor se răspândise- pana la etajul 8- un aer înțepător, aproape irespirabil.

„Am simtit mirosul si ne-am speriat. Au venit pompierii peste noi, ne-au scos afara, ne tine cu copii mici de o ora”, spun locatarii.

Dezinsecție cu probleme la Timișoara. Blocul, evacuat

Echipajele de pompieri, ambulanțele, autospecialele de transport victime multiple și un motoventilator au fost trimise de urgență la blocul cu pricina. S-a constatat că mirosul înțepător vine de la parter, de la o cofetărie unde în cursul zilei a avut loc o dezinsecție, dar valorile de insecticid erau depășite doar în locație- nu și pe scara blocului.

Citeste si: Teo Trandafir: “Se întâmplă lucruri pe care eu nu le-aș rata …”- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

„S-a identificat depasire a valorilor pentru un insecticid CY10. Se ventileaza spatiile si se vor relua masuratorile”, spun specialiștii.

Unii locatari evacuați și-au petrecut noaptea la hotel- iar alții, la rude. Abia astăzi au fost lăsați să se întoarcă acasă:

„Am avut un disconfort in gat, aici, niste furnicaturi, si un pic miros de petrol”, spune un locatar.

Dezinsecție la cofetărie, tot blocul evacuat

„Noi facem periodic dezinsectiile si n-am avut probleme. Cu aceasta firma veche, cu experienta multa”, spun cei de la cofetărie.

Ministrul Sănătății a trimis la Timișoara Serviciul de Control în Sănătate Publică pentru a ancheta cazul. Asta pentru că incidentul de azi-noapte este asemănător cu tragedia din noiembrie 2019, când- tot la Timișoara- doi copii și mama unuia dintre ei au murit din cauza unor substanțe extrem de periculoase, folosite la o operațiune de deratizare tot într-un bloc de locuințe.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si