Se vorbeşte şi despre regizarea şi exagerarea reacţiei, ca să se ajungă la violenţă, dar cert este că incidentul a luat o amploare atât de mare, încât nu mai este doar despre bărbatul din capitală.

Este despre temerile tuturor celor care refuză să se supună acestei legi! Până şi Raed Arafat s-a văzut nevoit să intervină!

Scenele şocante au fost filmate la intrarea într-un supermarket.

Bărbatul încătuşat şi pus la pământ de poliţişti a făcut scandal pentru că nu i s-a permis accesul în magazin, după ce a refuzat termoscanarea. Acesta mai era însoţit de soţia sa şi un alt bărbat.

Agenţii de pază au fost cei care au sunat la 112, speriaţi de comportamentul agresiv al celor 2. La vederea poliţiştilor, aceştia au refuzat să se legitimeze, iniţial şi au devenit mai recalcitranţi.

Citeste si: VIDEO. Trei persoane au fost amendate după ce au refuzat termoscanarea la intrarea într-un centru comercial din Sectorul 5

Bărbatul care a fost încătuşat şi soţia sa susţin că aveau tot dreptul să facă scandal şi să se opună termoscanării.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Unul dintre bărbaţii care făcea parte din acest grup a încercat chiar să intre cu forţa în supermarket, după ce a refuzat termoscanarea.

Reprezentanţii supermarketului spun că incidentul a avut loc acum două zile și a fost regizat, cu scopul de a crea senzațional, cele două persoane purtând microfon și fiind însoțite de un cameraman profesionist.

În urma scandalurilor legate de termoscanare, multe supermarketuri sau pieţe au decis să suspende această măsură sau să le ceară acordul oamenilor, înainte de a le verifica temperatura.

În rândul oamenilor, părerile sunt împărţite.

Citeste si: A fost aprobată obligativitatea purtării măștii pe toată perioada stării de alertă. Reguli și recomandări pentru toți românii

Din rândul celor care contestă măsura, nu lipsesc nici cei care au dubii şi în ce priveşte siguranţa folosirii acestor termo-scannere.

În sectorul 2 al Capitalei, termoscanarea a fost suspendată temporar, întrucât exista o problemă: paznicul care verifica temperatura oamenilor nu putea respecta distanţarea socială de 1.5 metri.

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Lora sare în apărarea Sânzianei Negru după scandalul de la Electric Castle: ”Bunul simț aruncat la gunoi este mai grav”- radioimpuls.ro

Secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, este foarte vehement în ceea ce priveşte importanţa şi necesitatea termoscanării şi informaţiile false transmise de unele persoane despre această procedură în social media.

"Măsurarea temperaturii la intrarea în spaţiile publice închise, magazine şi în clădirile instituţiilor publice sau ale operatorilor economici, o nouă temă falsă de dezbinare şi de minimalizare a efectelor riscului virusului SARS-COV 2. (…) Termometrul digital nu înregistrează persoanele, nu implantează cipuri, nu face poze şi nu ia CNP-ul, numele şi adresa persoanei.

Acesta afişează doar temperature şi poate fi utilizat de personal nemedical instruit în utilizarea unui astfel de dispozitiv", spune Raed Arafat.

Citeste si: Raed Arafat: "Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, vom avea două boli care amândouă ucid"

Specialiştii spun că termoscanarea din supermarketuri nu este cea mai eficientă.

Potrivit avocatilor, supermarketurile nu ar putea fi sancţionate pentru suspendarea măsurii termoscanării, însă în esenţă, este o încălcare a Ordonanţei de urgenţă 21.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si