Pe de altă parte- incendiile de vegetație sunt un veritabil pericol. În fiecare oră sunt raportate cel puțin 4 focare, iar pompierii fac față cu greu avalanșei de intervenții. În Mehedinți, paznicii unui parc național luptă cu lopețile pentru a opri un incendiu uriaș care a cuprins o pădure protejată. Focul este vizibil din țara vecină, de pe celălalt mal al Dunării. Imagini dramatice vin și din Constanța: un pompier a fost rănit, iar o autospecială de stingere a fost făcută scrum, a

transmis Cristian Sabbagh.

Incendii de proporții

În localitatea Culmea, din Constanța, un incendiu pornit de la o mașină s-a extins la 50 de hectare de vegetație. Și pompierii au fost luați prin surprindere de amploarea incendiului.

O autospecială a fost cuprinsă de flăcări și s-a făcut scrum. Șoferul, intoxicat cu fum, a ajuns la spital. Șefii pompierilor spun că vehiculul de intervenție a fost poziționat corect, dar direcția vântului s-a schimbat brusc.

În județul Mehedinți, mai multe hectare de pin negru dintr-o arie protejată au fost cuprinse de flăcări. Fumul gros a fost vizibil de la zeci de kilometri.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Voluntarii și rangerii parcului național au luptat fără echipament de protecție, doar cu lopeți, în încercarea de a limita dezastrul.

Incendiul din Mehedinți este vizibil inclusiv din Serbia, de pe celălalt mal al Dunării.

În ultimele 4 zile au fost înregistrate 450 de incendii de vegetație, adică 112 pe zi. Cel puțin 4 arderi necontrolate sunt raportate oră de oră. Au fost distruse 1300 de hectare, iar intervențiile continuă și la această oră.

Citește și: VIDEO Viiturile au făcut prăpăd, în România. Imaginile terorii lăsate după inundațiile și ploile torențiale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si