VIDEO | Indivizii care au violat-o pe fetița din Brăila nu vor sta prea mult după gratii, dacă nu se schimbă legea

Pedeapsa ar fi putea fi blândă pentru indivizii care au răpit din stradă o fetiță de 10 ani, la Brăila, și au batjocorit-o departe de ochii lumii. Minimum un an de închisoare îi așteaptă deși chinurile îndurate de biata copilă vor lăsa urme adânci pentru tot restul vieții. La fel de șocant este că astfel de monștri se ascund printre noi și chiar se bucură de imaginea unor familiști convinși.

Author: D.S. miercuri 27 noiembrie 2019 , 20:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Unul dintre cei doi monștri are 20 ani și n-a absolvit douăsprezece clase. Încă elev, individul este căsătorit și are acasă un copil de un an și jumătate. Gândul că e tată nu l-a împiedicat să răpească din stradă o fetiță de 10 ani pe care a dus-o într-o zonă părăsită.

Acolo, el și celălalt individ au batjocorit-o vreme de două ore și ar fi scăpat dacă n-ar fi fost suprinși de camerele de supraveghere, în momentul răpirii. Alți martori par să nu existe.

Deși nenorocirea s-a întâmplat la lăsatul serii, nimeni n-a văzut când fetița e luată cu forța din stradă de doi bărbați. Fratele micuței era aproape, într-un magazin, însă nici el și nici vânzătoarea n-au auzit vreun țipăt. Mai mult, femeia povestește că a realizat ce nenorocirea s-a petrecut la doi pași de ea abia când indivizii au fost prinși.

Citeste si: VIDEO| Fetiță de 10 ani din Brăila, răpită și violată. Declarații îngrijorătoare ale medicilor

Pe un fond psihic instabil, alcoolul le-ar fi luat mințile celor doi pentru că niciunul nu părea în stare să comită o asemenea faptă, spune un cunoscut de-ai lor. În ciuda aparențelor deloc sărite din tipare, ascundeau însă apucături înfiorătoare.

După actuala lege, indivizii care au răpit și abuzat copila scapă după minim un an de închisoare. 90% dintre cei care comit abuzuri sexuale asupra minorilor primesc pedepse sub 5 ani după gratii dacă nu cumva le este trecută cu vedere fapta printr-o condamnare cu suspendare.

Inadmisibil, spune deputatul independent, Oana Bîzgan, care cere printr-un proiect înăsprirea măsurilor în cazul celor care batjocoresc copii.

Oana Bîzgan- deputat independent: Pedeapsa maximă este, în continuare, de 12 ani, însă pedeapsa minimă creşte la 4 ani dacă nu este faptă agravantă, ceea ce înseamnă că orice persoană care abuzează sexual un minor va avea cel puţin 4 ani de executare.

Infractorii sexuali se întorc în societate și în lipsa unui sistem care să-i monitorizeze, cei mai mulți recidivează. Victimele, în schimb, rămân mutilate sufletește de abuz.

Citeste si: Tragedie pe un drum din Brăila. Familie spulberată de un șofer

Ca să-i oprească pe recidiviști din pornirile bolnave, un alt deputat propune castrarea chimică. Deocamdată, proiectul e blocat.

CĂTĂLIN RĂDULESCU, DEPUTAT PSD: S-a inventat acest tratament hormonal, medical, care îi limitează, îi anulează această atracţie pentru copii.

Singura măsură certă luată împotriva infractorilor sexuali este registrul pedofililor. În documentul la care va avea acces oricine, vor apărea toți pedofilii și violatorii condamnați însă va putea fi accesat de la anul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si