VIDEO - Infochioșc scump, în paragină într-o comună fără gaze și asfalt. Secretara primăriei: Turiștii se anunță, se fac programări

Dacă turiştii au prioritate, gazele şi asfaltul mai pot aştepta. Două sute de mii de euro au fost investiţi pentru un centru de informare turistică, într-o comună din Iaşi, deşi localnicii trăiesc ca acum câteva decenii.

Iulian Ciurea, joi 10 septembrie 2020 , 15:40

infochiosc paragina
infochioșc în paragină[Sursa foto: editie.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Deşi localnicii din Golăieşti nu au mai nimic de promovat, un centru de informare turistică a fost inaugurat la ei în comună, în anul 2016, în urma unei investiții cu fonduri europene. Angajații de aici ar fi trebuit să îi ghideze pe cei care ajung în zonă, însă centrul stă mai mult închis, așa cum l-am găsit și noi astăzi.

Citeste si: Veşti bune pentru turiştii îndragostiţi de litoralul românesc! Una dintre cele mai îndrăgite staţiuni de la malul mării, va intra în reabilitare

Infochioșcul, o investiție în paragină, comuna - fără asfalt și gaze

Cojile de semințe, dozele de bere și sticlele de suc aruncate pe jos, în curte, sunt dovada că acesta nu este funcţional.

"O să se spele. Deocamdată, e în construcții, pe aici, prin zonă, și nu... Păi și dacă vin turiști, cum îi primiți așa? O să vină femeia de serviciu, este plecată în altă parte la curățenie acum", spun angajații.

Citeste si: Investitie de 250 de milioane de euro, in paragina. Ce spun autoritatile

"Or fi muncitori care mai mănâncă semințe, nu pot eu să le spun să nu mănânce semințe sau să mă duc să mătur după ei. Și dacă vin turiști? Așa îi primiți? Păi, nu știu, deocamdată, turiștii se anunță, programările se fac telefonic", povestește, relaxată, secretara primăriei.

Citeste si: Au investit milioane de lei in parcuri nefunctionale! Asa arata jaful facut de edilii din Romania

Localnicii sunt de părere că investiția este inutilă, iar banii puteau fi folosiți pentru asfaltarea drumurilor sau racordarea la rețeaua de gaze. Cei care trec aproape în fiecare zi prin fața centrului de informare turistică spun că nu l-au văzut vreodată deschis.

Localnicii s-au obișnuit să nu aibă asfalt, dar să aibă infochioșc

"Acolo îi duc pe fotbaliști când câștigă , când vin, când se duc.
Ce ar fi de vizitat? Ce ar putea să vadă străinii? Ce să vadă? Sărăcia de aici!
Este făcut de 5-6 ani și niciodată nu l-am văzut deschis", spun localnicii.

Citeste si: Magazinul Bucureşti din Centrul Vechi a început să fie demolat! Era magazinul preferat al lui Nicolae Ceauşescu

Iar cei care au ajuns în comună și au avut nevoie de informații, au plecat așa cum au venit.
"În fiecare duminică aproape vin, dar dacă nu e deschis tot degeaba.
Vin cu bicicletele, se opresc aici, se duc înapoi și degeaba vin", povestesc oamenii din sat.

Fostul primar al comunei, cel care a realizat această investiție, nu a putut fi contactat pentru a ne explica cum au fost prioritizate investițiile din comună.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si