VIDEO - Ion Dichiseanu, dus la Teatrul Nottara, unde a jucat cel mai mult

După ce și-a dedicat întreaga viață scenei, Ion Dichiseanu a fost dus la Teatrul Nottara - locul în care a jucat cele mai multe roluri.

Webeditor: Iulian Ciurea vineri 21 mai 2021 , 19:25

Ion Dichiseanu, dus la Teatrul Nottara, unde a jucat cel mai mult
Ion Dichiseanu, dus la Teatrul Nottara, unde a jucat cel mai mult
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

O doamnă s-a aflat la volanul limuzinei mortuare care a ridicat de la morgă sicriul cu trupul neînsuflețit al masterului Ion Dichiseanu- un veșnic îndrăgostit.

În dreapta ei a stat fiica regratatului actor- în brațele ei și-a dat ultima suflare. Ioana are lacrimi în ochi și se chinuie să găsească puterea să-și înmormânteze tatăl.

Sicriul alb a fost dus în foaierul teatrului Nottara- pe a cărui scenă- Ion Dichiseanu a jucat în zeci de piese.

Actorul Ion Dichiseanu a fost expus la Teatrul Nottara. Un deces care a îndoliat România

Aici- a venit și fosta lui soție- Simona- care a părut un monument de durere- a privit încremenită cum prietenii- foștii colegi sau simpli admiratori

își luau rămas bun de la cel lângă care și-a trăit toată tinerețea.

S-au căsătorit pe vremea când ea avea doar 19 ani- iar el 54- dar diferența de vârstă nu a stat nicio clipă în calea dragostei.

„Va ramane unul dintre cei mai mari actori ai pamantului...din pacate ramanem din ce in ce mai putini...sunt emotionat...maine va fi durerea”, spune actorul Marian Stănescu.

Îndurerat este și Fuego- unul dintre cei mai buni prieteni.

„Cea mai frumoasa amintire e de la Sala Palatului..cand maestrul recita si eu cantam. Nu o sa uit niciodata. 10 minute l a aplaudat lumea in picioare!”, spune Fuego.

Angajații Teatrului Nottara au amintiri prețioase despre Ion Dichiseanu

O fostă angajată a teatrului și-l amintește mereu galant. Nu venea niciodată cu mâna goală la spectacole.

„Venea cu ciocolata... o impartea la toti. Am adus sa ne indulcim si noi la spectacol. Era foarte elegant... avea o maniera super... care acum nu se mai gaseste.”, spune femeia.

Ion Dichiseanu a murit la 87 de ani- dar mulți spun că a plecat prea devreme. Ba mai mult- apropiații vorbesc despre o posibilă culpă medicale care să-i fi provocat decesul. Deocamdată- nu există o plângere la poliție în acest sens. Oricum- nimic nu ar putea alina suferința pe care marele actor o lasă-n urmă!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si