VIDEO - Ionuț Anghel, sufocat de indiferența autorităților

Pentru un transplant de plămâni care l-ar fi salvat, Ionuț Anghel a îndurat suferința ani în șir până boala l-a sufocat. Apropiații îl plâng.

Iulian Ciurea, marți 17 noiembrie 2020 , 19:31

Ionuț Anghel a murit sufocat în așteptarea unui transplant de plămâni
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu ultima fărâmă de putere pe care i-o mai lăsase boala, Ionuț Anghel a implorat - vreme de trei ani - statul român să nu-l lase să moară și a strigat în nenumărate rânduri că are nevoie, urgentă, de transplant. Singur s-a luptat să fie pus pe lista de așteptare pentru noii plămâni însă vestea că va fi salvat n-a mai venit: Ionuț a murit, aseară, cu regretul sfâșietor că s-a născut în România.
„Trăim într-o țara în care daca o singura persoana are o boala ce are nevoie de tratament sau transplant (...) se lovește de tot ce ține de SISTEMUL MEDICAL ROMÂNESC, de toate prostiile birocratice care în străinătate se rezolvă imediat și de oamenii din sistem care fug de responsabilitate... Eu mă lupt pentru fiecare zi în speranța că va exista și un "mâine"”, sunt ultimele cuvinte ale tânărului.

Ionuț Anghel a murit sufocat în așteptarea unui transplant de plămâni

Pentru cel care se mândrea cu o familie iubitoare, ziua de mâine n-a mai venit. Soția lui povestește că - după suferința îndelungată și cumplită - Ionuț a rămas brusc fără aer. Tubul de oxigen de care stătea nedezlipit n-a mai putut să-i suplinească suflul. Echipajul medical - sosit în 3 minute la apel - a confirmat că inima lui a încetat să mai bată:
„Copilul întreabă de aseară de când am venit acasă unde-i tati. Nu pot să-i răspund la întrebare nici acum. Simt că nu mai am putere să vorbesc, așa cum îmi spunea el de atâtea ori că nu mai am aer, așa simt eu acum, că nu mai am aer”, spune soția lui Ionuț.
Cu ajutorul oamenilor buni, Ionuț Anghel reușise să strângă 150 000 de euro, necesari transplantului și deși era pe lista de așteptare, medicii noștri au refuzat să-l opereze pe motiv că boala e într-un stadiu mult prea avansat. În același timp, au întârziat să-i ofere pacientului actul care-i oferă șansa să fie salvat în străinătate.
„Poate dacă acei medici care ne-au spus că nu ne pot da negația ne-ar fi dat-o și ar fi fost oameni cu noi, să ne spună de la om la om, mergeți mai departe, el ar fi trăit astăzi”, spune soția.

Sufocat de indiferența medicilor, Ionuț Anghel n-a avut nicio șansă

Cu mare întârziere, soții Anghel și reprezentanții Agenției de Naționale de Transplant au început să bată la ușile spitalelor din străinătate însă toate au rămas închise. Pacientul din România n-a fost primit la transplant nici în Germania, nici în Austria și de curând, nici în Italia. Unica lui șansă rămăsese Franța dar, cel mai probabil, nici acolo nu și-ar fi găsit salvarea.
„Speranța celor șase pacienți aflați pe lista de așteptare stă într-un acord pe care specialiștii de la noi îl semnează cu cei din alte state. Deocamdată, astfel de înțelegeri salvatoare nu există”, spun medicii.
„Oamenilor de-acasă nu le cer nimic, e de-ajuns să spună o rugăciune pentru mine, iar celor care au nevoie de transplant, sperați, că o să fie bine”, spunea Ionuț.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana... Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana in crestere fata de Leu!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
VIDEO. Diana Șoșoască, umilită de Mihai Gâdea la Antena 3. Senatoarea a plecat din... VIDEO. Diana Șoșoască, umilită de Mihai Gâdea la Antena 3. Senatoarea a plecat din emisiune de nervi
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si