VIDEO - Isterie periculoasă din cauza unui medicament de uz veterinar

O isterie extrem de periculoasă s-a creat în farmacile veterinare după ce persoane cu notorietate au promovat folosirea unui medicament veterinar contra COVID.

Author: Iulian Ciurea marți 26 ianuarie 2021 , 19:28

Un medicament de uz veterinar a creat o adevărată isterie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

- Bună ziua! Ivermectină mai aveţi?

- Nu!

- Nu mai aveţi? Şi nu mai aduceţi?

- Nu ştiu, nu mai au pe stoc, spune o farmacistă.
 
Este răspunsul primit astăzi în majoritatea farmaciilor veterinare din capitală! Stocul de Ivermectină s-a epuizat rapid. Chiar şi înainte ca autorităţile- extrem de speriate de fenomenul propagat, să apuce să ia măsuri urgente si să retragă din unităţile veterinare medicamentul altădată banal, folosit pentru deparazitarea câinilor şi pisicilor.

„Au stopat, nu mai! Nu mai dau!Vindeam aşa, vindeam rar din acelea, nici nu se vindeau.
Lucrăm cu 2 furnizori, niciunul nu are.
Cred că l-au interzis”, spun medicii veterinari.

Un medicament de uz veterinar a creat o adevărată isterie

Autorităţile s-au autosesizat imediat după ce Gigi Becali, dar şi medicul român din Las Vegas, Ion Alexie, au solicitat includerea Ivermectinei în protocolul de tratament COVID, pe motivul că ar face minuni împotriva virusului. Numai că substanţa la care au făcut referire cei doi este varianta pentru consum uman, cea aprobată de FDA în Statele Unite, şi NU Ivermectina destinată uzului veterinar în ţara noastră.

„Este un potențial toxic, are un potențial toxic destul de puternic și am văzut animale care au murit după ce le-a fost administrată o cantitate foarte mare din substanța asta.
În niciun caz nu putem să le dăm noi ca medici veterinari oamenilor să facă automedicație.
Este absurd, este aberant, pur și simplu este neetic și, de asemenea, mai e o problemă foarte mare: ne punem pe noi, ca și profesie, într-o situație extrem de delicată, să ne pierdem dreptul de liberă practică și chiar să ajungem la pușcărie”, spun medcii veterinari.

Şi Autoritatatea Sanitară Veterinară a reacţionat clar.

,,În prezent, toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale. Acestea trebuie utilizate numai de către medicii veterinari sau sub supravegherea acestora, conform indicaţiilor specificate în prospect. Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane”, au precizat oficialii.

Ivermectina este strict pentru uz veterinar momentan, spun medicii

Acolo unde am găsit totusi acest medicament, farmacistul a pus sănătatea şi chiar viaţa noastră înainte de orice profit şi A REFUZAT categoric să ne vândă medicamentul.

Nu lipsesc însă din peisajul isteriei create cei care şi-au dat seama că acesta este momentul să facă un profit frumuşel, indiferent de consecinte, şi nu numai că vând medicamentul fără reţetă, ci au şi scumpit flaconul cu 150%.

Autoritatatea Sanitară Veterinară a mai precizat, în ceea ce ce privește utilizarea ivermectinei la oameni în combaterea COVID-19, sunt în desfăşurare numeroase studii clinice umane, care au fost înscrise în Registrul Uniunii Europene. Odată ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcţie de rezultatele obţinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină în scopul combaterii COVID-19.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si