Klaus Iohannis, cel care și-a anunțat în luna martie candidatura pentru poziția de secretar general al NATO, spune acum că „chestiunile NATO nu se discută în public”.

Citește și: VIDEO. Lovitură grea pentru Vladimir Putin. Ucraina a distrus o bază militară din Rusia plină cu avioane

„Am avut câteva discuţii bune, în plan diplomatic. Se continuă şi vom vedea când vom avea un rezultat”, a

precizat şeful statului român.

Klaus Iohannis: "Chestiunile NATO nu se discută în public"

Klaus Iohannis a fost întrebat despre faptul că, de când a anunţat candidatura la şefia NATO, nu a primit niciun răspuns din partea aliaţilor.  

„În ce priveşte NATO, discuţii se poartă, sunt foarte intense, dar aceste discuţii sunt altfel decât la alte formate. Chestiunile NATO nu se discută în public, nu se fac publice. Deci continuăm ca şi până acuma. Am avut câteva discuţii bune, în plan diplomatic. Se continuă şi vom vedea când vom avea un rezultat”, a declarat Iohannis înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European, miercuri la Bruxelles.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Iohannis, mesaj ferm pentru susținerea Ucrainei

Klaus Iohannis, care s-a întâlnit recent cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a precizat că trebuie intensificate şi urgentate eforturile coordonate la nivel european "pe palierul de sprijin militar" pentru Ucraina. 

"Atacurile aeriene ale Rusiei asupra unor obiective civile, dar şi din sectorul energetic, ne arată încă o dată că trebuie să intensificăm şi să urgentăm eforturile coordonate la nivel european pe palierul de sprijin militar.

Avem în atenţie şi situaţia mai amplă din Orientul Mijlociu. Eu voi reitera şi la nivelul Consiliului European condamnarea atacului recent al Iranului asupra Israelului. România este pe deplin solidară cu Israelul şi voi reafirma angajamentul nostru faţă de securitatea şi suveranitatea sa", a spus Iohannis în cadrul conferinţei de presă.

Klaus Iohannis: "Chestiunile NATO nu se discută în public"

Klaus Iohannis: "Chestiunile NATO nu se discută în public"

[Sursa foto: Captură YouTube]

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri şi joi, la reuniunea extraordinara a Consiliului European, desfăşurată la Bruxelles.

Noi discuții privind libera circulație a românilor în spațiul UE

Șeful statului a precizat că liderii europeni de la Consiliu lansează formal procesul de definire a unui nou pact european pentru competitivitate.

Citeste si: Tavi Colen, momentele cumplite prin care a trecut după pierderea mamei sale. Amintirile de neprețuit și lecțiile învățate de la familie. „Cred că părinții mei nu și-ar dori ca noi să suferim”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Roman, pusă la zid de internauți după ce a postat o fotografie: ”Se vede clar ca e jeg"- radioimpuls.ro

"Ne uităm în primul rând la cum putem îmbunătăţi şi adapta Piaţa Unică, pentru a ne asigura că acest motor al creşterii şi al prosperităţii Uniunii rămâne unul pe deplin funcţional. În linia intereselor României, voi continua să susţin eliminarea obstacolelor de orice fel- legislative sau de liberă circulaţie- pentru cetăţenii şi companiile noastre şi asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabilă sau competiţie sănătoasă în interiorul Uniunii.

Evident, remarca despre circulaţia liberă se referă la Schengen", a arătat preşedintele României.

Klaus Iohannis, la Bruxelles

Klaus Iohannis, la Bruxelles

[Sursa foto: Presidency.ro]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si