VIDEO - La jumătatea primăverii, iarna s-a întors în forță în România

Când nimeni nu o mai aştepta, iarna s-a reîntors în forţă. Codul galben de ninsori emis de meteorologi a adus la munte, mai multă zăpadă ca în plină iarnă.

Author: Iulian Ciurea miercuri 07 aprilie 2021 , 19:39

La jumătatea primăverii, iarna s-a întors în forță în România
La jumătatea primăverii, iarna s-a întors în forță în România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aceste imagini au fost surprinse la cota 2000, pe Transfăgărăşan, unde vântul a suflat ca turbat, cu rafale care au depăşit 100 de kilometri la oră.

Salvamontiștii avertizează că în Munții Făgăraș pericolul de avalanșă este uriaș.

În Pasul Oituz mai multe tiruri au rămas blocate pentru că nu mai puteau înainta prin zăpadă. Stratul de zăpadă s-a depus considerabil, iar maşinile de mare tonaj au trebuit să aştepte intervenţia drumarilor.

În loc de primăvară, s-a întors iarna în România

Şi pe şoselele din Brașov s-a circulat în condiţii de iarnă, iar şoferii care s-au încumetat să plece la drum au avut mari bătăi de cap. Firma de deszăpezire nu a scos utilajele la timp pe teren, astfel că maşinile abia au circulat.

„Noi avem 78 de utilaje care trebuie să fie la dispoziția primăriei și, din păcate, doar 20 de utilaje au acționat dimineață”, explică viceprimarul Brașovului.

Poiana Brașov a fost şi ea acoperită de nămeţi. Angajații restaurantelor și chioșcurilor din centrul stațiunii au dat la lopată toată dimineața. Alții mai norocoși și-au ușurat treaba cu utilajele speciale pentru înlăturarea zăpezii.

„La şase fără 20, când am ieșit afară și am văzut cum ningea, am zis: Doamne, asta e puterea lui Dumnezeu!
Ca anul ăsta nu a fost zăpadă de multă. Și în aprilie. Eu am zece ani de când sunt aici și n-am prins așa ceva”, spune un localnic.

De o surpriză neașteptată au avut parte și turiștii care s-au cazat în hotelurile din stațiune. Mașinile pe care le-au lăsat în parcări au fost acoperite aproape complet de zăpadă.

„Stratul de omăt depus pe mașini, după cum vedeți, este foarte consistent, iar șoferii care vor trebui să plece de aici se vor chinui minute bune până când vor putea să deszăpezească toată mașina”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov.

Iarna s-a întors în aprilie. La Rânca, peisaj de decembrie

Şi la Rânca, în judeţul Gorj, este peisaj de iarnă în toată regula. Şoselele au fost acoperite de zăpadă, iar drumarii au lucrat la foc continuu.

Vremea s-a răcit în toată ţara, iar mai multe judeţe au fost sub cod galben de ninsori şi vânt puternic. Avertizarea a expirat in aceasta seara. Meteorologii spun ca acesta este ultimul episod de iarna, insa temperaturile se mentin scazute.

„Va persista aceasta masa de aer rece, vom avea temperaturi nocturne preoponderent negative.
Pot atinge -10 grade”, spune meteorologul Gabriela Băncilă.

Din weekend, insa, vine primavara. Temperaturile vor creste simtitor, iar maximele vor ajunge pana la 16 grade.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si