Inteligența artificială a provocat o groază de controverse, mai ales după ce vocile unor miniștri sau ale președintelui au fost folosite în mesaje ironice. Tocmai de aceea, parlamentarii vor să oprească fenomenul și au votat o lege în Senat care prevede amenzi usturătoare pentru cei care induc lumea în eroare, a transmis Cristian Sabbagh.

Amenzi usturătoare pentru cine folosește inteligența artificială în mod neadecvat

La începutul anului școlar, mai multe declarații controversate care foloseau vocea și imaginea ministrului Educației Ligia Deca bulversau opinia publică.

Au fost destui care au luat de bune vorbele ce, în realitatea, nu aparțineau ministrului, ci au fost generate de inteligența artificială.

Și vocea președintelui Klaus Iohannis a fost folosită pentru a crea unele videoclipuri care stârnesc amuzament, dar care pe unii i-au băgat în ceață.

Iar recent au apărut clipuri în care maneliști sau alte persoane publice, precum Gigi Becali, predau, chipurile, matematică sau lecții de gramatică.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Primii care studiază inteligența artificială. "Este un domeniu de interes, de viitor"

Un proiect de lege care limitează fenomenul DeepFake a trecut de Senat. Potrivit lui, orice astfel de trucaj, fie că vorbim de poze sau imagini audio și video, vor trebui să fie însoțite de un mesaj vizibil, care sună în felul următor: „Acest material conține ipostaze imaginare!”, prin care oamenii să fie avertizați că ce văd sau aud nu este real.

Inițial, era vorba și de pedepse cu închisoarea pentru cei care nu ar respecta legea, dar au rămas doar amenzile, care pot ajunge și la 200.000

de lei.

Proiectul de lege va trebui să treacă și de Camera Deputaților ca să intre în vigoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si