Inteligența artificială a provocat o groază de controverse, mai ales după ce vocile unor miniștri sau ale președintelui au fost folosite în mesaje ironice. Tocmai de aceea, parlamentarii vor să oprească fenomenul și au votat o lege în Senat care prevede amenzi usturătoare pentru cei care induc lumea în eroare, a transmis Cristian Sabbagh.

Amenzi usturătoare pentru cine folosește inteligența artificială în mod neadecvat

La începutul anului școlar, mai multe declarații controversate care foloseau vocea și imaginea ministrului Educației Ligia Deca bulversau opinia publică.

Au fost destui care au luat de bune vorbele ce, în realitatea, nu aparțineau ministrului, ci au fost generate de inteligența artificială.

Și vocea președintelui Klaus Iohannis a fost folosită pentru a crea unele videoclipuri care stârnesc amuzament, dar care pe unii i-au băgat în ceață.

Iar recent au apărut clipuri în care maneliști sau alte persoane publice, precum Gigi Becali, predau, chipurile, matematică sau lecții de gramatică.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Primii care studiază inteligența artificială. "Este un domeniu de interes, de viitor"

Un proiect de lege care limitează fenomenul DeepFake a trecut de Senat. Potrivit lui, orice astfel de trucaj, fie că vorbim de poze sau imagini audio și video, vor trebui să fie însoțite de un mesaj vizibil, care sună în felul următor: „Acest material conține ipostaze imaginare!”, prin care oamenii să fie avertizați că ce văd sau aud nu este real.

Inițial, era vorba și de pedepse cu închisoarea pentru cei care nu ar respecta legea, dar au rămas doar amenzile, care pot ajunge și la 200.000

de lei.

Proiectul de lege va trebui să treacă și de Camera Deputaților ca să intre în vigoare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si