În noua Lege a Educației vom introduce păcănele în școli și instructori pentru a-i învăța pe copii să joace responsabil. Toți elevii vor primi, săptămânal, 100 de lei pentru a juca la aparate.

Un deep fake realizat cu ajutorul inteligenței artificiale imită atât de bine vocea Ministrului Educației, încât internetul a fost bulversat.

Instructorul îi va învăța când să bage miză mare sau când să dea cash out.

Inteligența artificială, program de studiu la Cluj

Însă acest domeniu înseamnă cu totul altceva. Adrian este unul dintre studentii înscriși la cursurile de Inteligență Artificială din cadrul Facultății de Informatică de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.

Fiind pasionat de informatică, am considerat acesta un bun mod de a continua drumul început în liceu și un pic înainte cu informatica. Consider că acest domeniu al inteligenței artificiale are o perspectivă de viitor foarte interesantă și de amploare, cu multe aplicații în diverse domenii cum ar fi medicina, informatica, industria, a mărturisit Adrian Iurian, student.

Recunoaște însă că nu toți apropiații lui au înteles exact ce va studia la facultate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți

Au fost un pic uimiți, unora a trebuit să le explic în ce constă această secție și ce aș dori să fac după aceea, însă am primit un răspuns pozitiv și am fost încurajat să îmi urmez această dorință și pasiune, a continuat Adrian Iurian, student.Este un domeniu de interes, de viitor și cu toții cred că înțelegem rolul major pe care inteligenta artificială îl are deja în viețile noastre, în diferite domenii în care poate fi aplicată și rolul pe care îl va avea, cu siguranță, în viitor, a declarat Anca Andreica, decan Facultatea de Matematică și Informatică UBB Cluj.

Studenții învață toate ramurile informaticii până să ajungă să creeze produse bazate pe acest sistem.

Multe dintre disciplinele pe care le vor studia studenții sunt organizate centrat pe viața reală, astfel încat ei sunt expusi atât provocărilor dezvoltării produselor bazate pe inteligența artificială, cât și provocărilor date de utilizarea inteligenței artificiale, a declarat Laura Doișan, director departament Informatică- Facultatea de Matematică și Informatică UBB Cluj.

Cei care au fost acceptați la aceste cursuri au trecut printr-o selecție riguroasă.

Acest an universitar îl vom începe cu un număr de 50 de studenți, dar au fost aproape 400 de candidați care au optat pentru această specializare, ceea ce arată un interes foarte crescut pentru acest domeniu, al inteligenței artificiale, a declarat Anca Andreica, decan Facultatea de Matematică și Informatică UBB Cluj.

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Prima reacție a lui Selly după incidentul cu apa de la Beach, Please! 2024: "O să vă răcorească cu furtunul toți agenții de pază". Ce spune despre cei care vin deshidratați la festival- radioimpuls.ro

Programul de studiu este de trei ani și toate materiile sunt în limba engleză.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si