VIDEO | Liberă la mare, dar infectată cu COVID

Nesăbuința unei adolescente din Vaslui a pus în pericol atât colegii fetei, cât și alți turiști aflați pe litoral. Fata a plecat în excursie la Costinești cu trenul, cu toate că era infectată cu COVID. Fusese testată, dar nu a mai așteptat rezultatul care, ulterior a ieșit pozitiv. Tatăl ei, care este, culmea, ambulanțier a fost cel care s-a dus glonț după ea și a adus-o acasă cu autospeciala.

Andreea Stoica, miercuri 05 august 2020 , 19:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acestea sunt imaginile postate de unul dintre tinerii suspecţi de coronavirus, pe pagina sa de socializare, la scurt timp după ce a aflat că prietena lor este infectată şi că există riscul ca şi ei să fi luat boala. Copiii nu par deloc speriaţi de situaţie, ba, din contră, se amuză.

În urmă cu câteva zile, cei 30 de adolescenţi s-au distrat împreună la majoratul fetei care împlinise recent 18 ani. După petrecere, tânăra a început să aibă simptome specifice infecţiei cu coronavirus şi a fost testată. Nu a mai avut, însă, răbdare să primească rezultatul, căci gândul ei era doar la distracţie. Fata a plecat cu toţi prietenii, la mare, cu trenul direct din Bârlad spre Costineşti.

Inexplicabil, deşi ştia că fiica lui este suspectă de coronavirus, tatăl ei, care este ambulanţier, s-a lăsat convins şi i-a dat voie să plece.

Cred că datoria părinților care i-au lăsat pe acești copii să vină să se distreze pe litoralul constănțean este una lipsită de responsabilitate. Părinții trebuiau să testeze copiii ca aceștia să plece pe litoral în siguranță.

Citeste si: VIDEO | Nu au măşti, dar găsesc scuze

În timp ce tinerii petreceau în staţiunea Costineşti, fără să se gândească vreo clipă la ce urma să se întâmple, autorităţile aveau să comunice părinţilor fetei de 18 ani vestea ce a căzut ca un trăsnet: fiica lor este infectată cu SARS-COV-2. Imediat ce a aflat rezultatul pozitiv, tatăl ei a plecat cu o ambulanţă spre Costineşti, pentru a-şi aduce fiica la spital.

Prietenii femei, preluaţi de microbuze ISU 

Prietenii fetei, care sunt consideraţi contacţi ai unui caz pozitiv, au fost şi ei preluaţi de microbuze ISU şi transportaţi la spitalul din Bârlad, unde au fost testaţi.

Ulterior, încă o adolescentă a fost depistată cu COVID, iar restul aşteaptă rezultatele.

Cei 30 de tineri au fost cazaţi la 3 pensiuni din staţiunea Costineşti, care au fost amendate de cei de la DSP cu câte 10 mii de lei, pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă.

Citeste si: Noi restricții DURE pentru români! Ludovic Orban a făcut anunțul: „Toate evenimentele care se organizează la terasă...”

Tinerii suspecţi de coronavirus vor rămâne internaţi până când vor veni rezultatele testelor. După finalizarea anchetei epidemiologice, poliţia va lua măsurile legale care se impun în acest caz.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si