VIDEO | Nu au măşti, dar găsesc scuze

Misiune imposibilă pentru forţele de ordine detaşate pe litoral, care trebuie să verifice dacă zecile de mii de oameni care se plimbă prin locurile de promenadă și faleze poartă masca de protecţie!

Andreea Stoica, duminică 02 august 2020 , 18:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De aseară, acest lucru a devenit obligatoriu și la malul mării, în intervalul 18.00 -24.00. Însă, unii turiști au afișat-o doar când au văzut poliţiştii, iar alții spun senin că refuză să o facă, în spațiu deschis. În mod clar, forțele de ordine nu au cum să-i tragă pe toți la răspundere. În tot acest timp, România are ziua şi mia de infectări de aproape două săptămâni încoace.

Obligatorie în teorie și facultativă în practică. 
 
Totuși, legea călcată în picioare spune că masca de protecție este obligatorie pe promenadele, falezele, aleile pietonale și în parcurile de distracții, de la mare, în intervalul 18.00 – 24.00. Polițiștii și jandarmii îi pot chiar sancționa pe cei care nu o poartă. Însă, turiștii descurcăreți au găsit o strategie simplă ca să scape de amenzi.

Citeste si: Situație tensionată în România! Noul bilanț de îmbolnăvire cu Covid-19 a fost anunțat

Cei mai mulți dintre turiștii pe care i-am văzut sâmbătă seara în Stațiunea Mamaia au respectat noile prevederi, însă au fost și alţii care au luat totul în glumă.

Acești oameni care râd de virus și de cei ce respectă legea primesc o replică de la un clovn: .

Citeste si: Cât costă să-ți faci testul pentru coronavirus? Lista prețurilor de la principalel clinici din România

Masca este obligatorie de vineri în spaţiile deschise în 19 judeţe. Acestora li se mai adaugă Sibiul, unde măsura intră în vigoare de mâine. Cei care nu respectă noile restricţii riscă amenzi cuprinse între 500 şi 2500 de lei.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si