VIDEO| Liberi să-i infecteze cu coronavirus și pe alții

O bombă cu ceas: așa s-ar descrie situația cazurilor de coronavirus, care ar putea exploda după ce peste 550 de pacienți infectați s-au externat din spitale pe proprie răspundere, în ultimele 24 de ore.

R.B., luni 06 iulie 2020 , 19:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În timp ce Guvernul pregătește un proiect prin care internarea și carantina să fie reglementate, un gorjean infectat cu coronavirus, care a vrut să nu mai fie tratat de medici, s-a externat și s-a oprit direct la o terasă, unde a petrecut fără să îi pese că poate răspândi virusul printre clienți.

La o terasă în aer liber, cu bere și cafea pe masă: așa s-a cinstit acest bărbat din Târgu Jiu, infectat cu coronavirus, dar care s-a externat din spital pe proprie răspundere. 13 zile a stat pacientul sub observația medicilor și chiar dacă a ieșit pozitiv la ultimul test, a vrut să se trateze acasă. Legea îi permite, iar amendă n-are cine să-i dea.

Citeste si: Caz de ciumă bubonică în China. Autoritățile iau măsuri dure

Curtea Constituțională a anulat ordinul de ministru care ar fi putut să-l țină, în continuare, în spital. Așadar, bărbatul, încă bolnav, a ieșit în oraș, fără să poarte mască de protecție. Va putea fi tras penal la răspundere doar dacă oamenii cu care a intrat în contact vor fi depistați pozitiv cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 250 de de cazuri de coronavirus, însă numărul ar putea exploda, dacă pacienții bolnavi decid, în continuare, să se externeze pe bandă rulantă. Solicitări vin, mai ales, din Capitală, deși medicii le recomandă să rămână sub supraveghere.

La Timișoara, în schimb, în spitalele unde au fost vindecați cei mai mulți pacienți, bolnavii par să fi înțeles importanța internării. La Spitalul Victor Babes din Timisoara, nu exista momentan solicitari pentru externare pe propria raspundere. Primul pacient care ar urma sa plece acasa vineri, cu aprobarea medicului, este un tanar de 32 de ani. Acesta n-a vrut sa le spuna parintilor ca este infectat cu coronavirus, ci i-a mintit ca e plecat in concediu

Citeste si: Când scăpăm de măștile de protecție. Răspunsul premierului Ludovic Orban

Situația provocată în urma deciziei CCR i-a făcut pe oficiali să se reunească într-o ședință de urgență la Guvern.

Așada, luni autoritățile au adoptat un proiect de lege privind carantinarea și izolarea celor bolnavi de covid, proiect care acum este în acord cu recomandările Curții Constituționale.

Până când proiectul va fi aprobat de Parlament și promulgat de Președinte, pacienții cu coronavirus se externează, în continuare, deși unii au simptome ale bolii. În ultimele 24 de ore, la Suceava, Cluj, Dolj și Brașov bolnavii de covid au făcut solicitări să părăsească spitalele.

Citeste si: Cheloo, în război cu Arafat. Este cel mai dur mesaj al liderului de la Paraziții

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si