VIDEO -Lideri radicali și extremiști au condus violențele la Capitoliu

În fruntea celor care au luat cu asalt Capitoliul s-au aflat lideri radicali şi chiar extremişti care s-au mai dat în spectacol și cu alte ocazii.

Author: Iulian Ciurea joi 07 ianuarie 2021 , 19:18

Lideri radicali și extremiști au condus violențele la Capitoliu
Lideri radicali și extremiști au condus violențele la Capitoliu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Echipaţi cu drapelul american, steaguri ale mişcărilor pe care le reprezintă şi costume care de care mai reprezentative pentru ei, susţinătorii lui Trump au pozat în apărătorii democraţiei şi- chiar dacă erau în civil, au ţinut discursuri milităreşti înainte de marele asediu.

„Suntem aici să facem ceea ce este corect pentru apărarea Constituţiei. Suntem încă de partea ta, dle. (n.r. Trump)! Credem în tine!”, au strigat manifestanții.

L-au avut până şi pe super-eroul Batman de partea lor.

„Guvernul ne-a determinat să venim aici! Suntem buni cetăţeni, care respectă legea, dar voi ne-aţi convins să venim aici! Ne vrem ţara înapoi!”, au strigat unii.

Alţii nici măcar nu au înţeles scopul acestei revolte care şochează lumea, dar nu a mai contat.

Liderii extremiști și radicali au fost urmați de mulțime în clădirea Congresului American

Prin ferestrele sparte şi uşile forţate, toţi şi-au urmat, însă, liderii în interiorul Capitoliului, şi s-au asigurat că imortalizează fiecare moment.

În fruntea celor care au pătruns în inima Congresului american şi au provocat distrugeri nemaivăzute s-a aflat nimeni altul decât Jake Angeli- susţinător al mişcării de extremă-dreapta Q-Anon, neofascist şi conspiraţionist declarat, care a venit la revoltă cu o căciulă de blană pe cap şi coarne.

El şi-a adjudecat cel mai glorios moment: s-a fotografiat în Congres, cu o suliță de care atârna un steag american, chiar pe fotoliul democratei Nancy Pelosi, marea adversară a preşedintelui Trump în anii de mandat.

Sesiunea Congresului pentru validarea mandatului lui Joe Biden, întreruptă de violențe

Cu doar câteva ore înainte, exact din acelaşi loc, Pelosi deschidea sesiunea care avea să fie întreruptă din cauza revoltei.

Jake Angeli este cel care a condus multe marşuri de campanie pentru Donald Trump la alegerile de anul trecut şi mereu şi-a exprimat public şi răspicat admiraţia pentru fostul lider de la Casa Albă.

Alţi suporteri ai lui Donald Trump au spart biroul președintei Camerei Reprezentanților și au umblat în acte oficiale, s-au fotografiat pe statuile din Congres si lângă tablourile unor personalităţi emblematice pentru democraţia mondială.

Jurnaliştii americani relatează faptul că, la această revoltă, au participat şi multi membri ai mişcării Proud Boys- altă organizaţie extremistă şi neofascistă, care l-a susţinut mereu pe Donald Trump. La protestele de anul trecut, aceştia au ars steagul Black Lives Matter.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si