În magazine și piețe, cele mai încăpătoare vase se vând ca pâinea caldă. Iar cu aproximativ 150 de lei, oamenii ajung la luxul de a se spăla cu apă caldă.

Vânzări record de oale și ligheane

„- Intri și în ea să te speli! Luăm așa? Sau mai mare?

- Mai mare. Așa!”

După două săptămâni în care la robinete a curs doar apă rece, acest bărbat împreună cu fiica sau au plecat în căutarea unui kit de apă caldă. Mai exact, o oală încăpătoare și un lighean pe măsură.

„Aia mare, mare, și mai mare! Ca să intru cu totul în ea!”

„Nici nu vreau să mai vorbesc. De două săptămâni încălzesc apa pe aragaz. Ca la țară, amintiri din copilărie.”

Citeste si: Seceta extremă face mari probleme în România. Trei județe nu mai au apă pentru irigații/Anunțul făcut de ministrul Petre Daea

Tarabele cu oale, mai căutate decât cele cu fructe

În Piața Obor din Capitală, e mai mare forfotă la tarabele cu oale decăt la cele cu fructe. Oamenii caută vase cât mai mari, care să împuțineze drumurile de la aragaz la baie.

„Aia cea mai mare! Găleata, ce mai spuneți de oală! Să fie cât mai mare! Cel putin 20-30 de kg.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Vânzările au crescut cu aproxiamtiv 50% față de săptămâna trecută, spun comercianţii. Pentru o oală de 30 de litri, se plăteşte chiar și căteva sute de lei.

După ce au cumpărat oala, următoarea oprire este la taraba cu ligheane.

„- Îmi dați unul verde, vă rog frumos!

- 8 lei”

Vânzările s-au dublat față de săptămâna trecută

Și aici, vânzările au explodat în ultimele zile. Comercianții spun că au vândut de două ori mai mult decăt într-o săptămână obișnuită. Iar trendul este exact ca cel în cazul oalelor: copaia trebuie să fie cât mai mare.

„Când se oprește apa la bloc, ia cădița! Înlocuitorul pentru cada de la bloc!”

„- Își ia o cădiță să facă baie, în lipsă de apă caldă. Încălzește pe aragaz și face baie la cădiță. Am ajuns la timpurile de odinioară.

- Această e ultima pe care o aveți? Da! se caută, se caută foarte mult.”

Citeste si: Covasna ar putea rămâne fără apă potabilă

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Pentru cel mai mare lighean, oamenii plătesc aproximativ 25 de lei. Dacă nu v-ați cumpărat încă un kit de apă caldă, ar fi cazul să o faceți. Directorul Termoenergetica ne anunță că ne așteaptă alte zile în care va trebui să încălzim apa la aragaz.

Claudiu Crețu, director Termoenergetica: „Vara din păcate sunt anumite zone pentru care unii 3 zile, unii două săptămâni, unii chiar și 3 săptămâni nu pot benefica de apă caldă pentru că sunt lucrări care afectează aceste zone.”

„Azi dimineață am încercat, curge puțin caldă. Nu știu dacă e normal! Suntem într-o lume nouă! Parca și pe vremea lui Ceaușescu erau alte condiții.”

Peste 1.400 de blocuri din Capitală nu au apă caldă în acest moment.

Citeste si: O conductă de apă spartă s-a transformat într-o fântână arteziană


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si