VIDEO - Lista galbenă, actualizată de autorități. Noi restricții

Celebra listă galbenă pentru cei care vin în România a fost reactualizată de autorităţi. Carantina se impune pentru cei care vin din 32 de ţări.

Author: Iulian Ciurea joi 15 octombrie 2020 , 16:25

aeroport
Aeroport[Sursa foto: Zbor Direct]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Într-un aeroport aproape pustiu, la Otopeni, îl întâlnim pe Mihai.
"Este foarte greu, e revoltător ce se întâmplă în momentul de faţă pe întreaga planetă, dar asta e, noi suntem prea mici!", spune românul.


Şi-a găsit un rost în Italia, unde câştigă cu greu o pâine.
"Trebuie să stăm 14 zile în carantină, obligatoriu, aşa e legea. Nu suntem de acord, dar n-avem ce face!", spune Mihai.

Listă galbenă actualizată pentru români

Autorităţile de la Roma au introdus şi câteva excepţii. Scapă de carantină cei care muncesc în peninsulă şi pentru care există protocoale sanitare aprobate, ori cei care rămân pentru o perioadă scurtă în Italia. Revenim în Bucureşti, unde autorităţile au publicat o nouă listă cu statele care prezintă un risc epidemiologic ridicat.
Cei care se intorc din Spania, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Franţa sau chiar republica Moldova intră în carantină 14 zile. În total sunt 32 de state de peste Atlantic, din Europa şi din Orientul Mijlociu. În a opta zi de izolare, putem face un test, iar dacă rezultatul e negativ, scăpăm de restricţii din ziua a zecea.


"Vă rugăm aşteptaţi pentru a fi preluat de unul dintre operatori!", este mesajul care-i
Şi aşa începe o lungă aşteptare prin care trec oameni aflaţi în situaţii limită, care au nevoie urgentă de lămuriri de la autorităţi.

Autoritățile au o nouă listă galbenă de destinații

Procedura nu e clară: au voie cei aflaţi în carantină să iasă din casă pentru a face testul?! Explicaţii ar trebui să vină de la DSP, dar apelul se întrerupe, înainte să ne răspundă cineva.

Cu toate acestea, teama de a călători nu i-a molipsit chiar pe toţi.
- Munchen-Toronto, Toronta-Halifax.
- Vă e teamă să călătoriţi în această perioadă, ţinând cont de pandemie?
- Nu. Am mai călători, doar ce-am venit acum o lună, spun oamenii.
Acest român e norocos. În Canada nu i se impun restricţii din cauza numărului mare de cazuri de la noi. Însă, indiferent de regulile impuse la nivel naţional, chiar agenţiile de turism cer testul covid înainte de plecarea în călătorie.

"Noi am lansat o excursie acasă la Moş Crăciun, chiar în ziua de Crăciun. Este un zbor charter, direct din România care include şi acest pachet de testare COVID", spun consultanții în turism.
Un test real Time PCR are preţuri cuprinse, în general, între 280 şi 390 de lei. În plus, o asigurare de călătorie care acoperă şi riscurile legate de covid 19 ne scoate din buzunar cam 20 de lei pentru fiecare zi de vacanţă.

"Dacă cumva eşti depistat pozitiv, asimptomatic, atunci nu vei mai pleca în călătorie, dar compania de asigurări îţi va da înapoi toţi banii plătiţi pe acel pachet turistic", spun consultanții în turism.
Se estimează că abia anul viitor traficul aerian va reveni la valorile înregistrate în 2019.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
spotmedia.ro
Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea... Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea oamenilor și raportarea deceselor
spotmedia.ro
ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu... ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu intră în carantină la întoarcerea în țară Interviu cu Alexandru Rafila
b1.ro
A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit... A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit în interior a speriat-o!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
infoactual.ro
Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni... Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si