Ducele de Edinburgh a fost înmormântat, azi 17 aprilie 2021. Sicriul cu trupul neînsufleţit al prinţului Philip a fost acoperit cu o coroană, cu sabia sa, şapca din marină şi cu etalonul personal. El a fost mutat înaintea ceremoniei din capela privată a Castelului în salon.

Citeste si: Cum arăta Prințul Phillip în tinerețe. La vârsta de 18 ani, soțul Reginei Elisabeta s-a înrolat în Marina Regală Britanică (FOTO)

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip- împreună timp de aproape șapte decenii

Regina și-a luat rămas bun de la omul care i-a fost alături timp de șapte decenii. Cinci gărzi în uniforme au stat de pază în faţa porţii Henry VIII a Castelului.

Citeste si: Prințul Philip și Regele Mihai au fost veri. Iată fotografii de colecție cu cei doi

video live înrmomântare prințul philip
Etalonul personal al Ducelui de Edinburgh.[Sursa foto: Facebook]

Vineri seară, pe pagina de Facebook a familiei regale britanice a fost publicată, la dorinţa reginei, o fotografie „personală”, în care prinţul Philip se află alături de ea pe un deal din Scoţia, în 2003. Fotografia a fost realizată de contesa de Wessex.

Sâmbătă, la prânz, a fost publicat un montaj din imagini pentru a omagia viaţa „extraordinară” a ducelui de Edinburgh.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ceremonia funerară regală are loc la Capela St. George a Castelului Windsor, începând cu ora locală 14:15 (ora României 16:15).

Procesiunea a început la ora 14:45, condusă de trupa Grenadier Guards. Membrii familiei regale şi invitaţii la ceremonie vor conduce Land Roverul ce va purta sicriul. Regina va merge în spatele cortegiului, într-un Bentley.

Citeste si: Clipe grele pentru membrii Casei Regale! Soțul reginei Elizabeth s-a răsturnat cu mașina. Care este starea sa de sănătate

La ora 14:53, Land Roverul va ajunge la Capela St. George, unde va fi întâmpinat de garda de onoare şi orchestra Rifles Regiment, care va intona imnul naţional.

video live înrmomântare prințul philip
Regina Elisabeta a II-a.[Sursa foto: Facebook]

Sicriul Prințului Philip este întâmpinat de Diaconul de Windsor şi de Arhiepiscopul de Canterbury, care vor oficia serviciul religios. La ora 15:00, un minut de reculegere va fi ţinut la nivel naţional în memoria ducelui, iar ceremonia funerară va începe.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Ceremonia funerară va putea fi urmărită din întreaga lume, începând cu ora 14:30 (ora României 16:30), pe YouTube.

Citeste si: Prințul Harry, mesaj emoționant după moartea bunicului său, prințul Philip: „Ne va lipsi teribil de mult şi...”

Prințul Philip a murit pe 9 aprilie 2021. El avea 99 de ani. Ducele de Edinburgh şi regina Elizabeth II au avut patru copii: primul, prinţul Charles (prinţ de Wales), s-a născut în 1948, urmat de prinţesa Anne, în 1950, prinţul Andrew (duce de York), în 1960 şi de prinţul Edward (Earl of Wessex), în 1964.

Întreaga ceremonie poate fi urmărită, chiar aici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si