Rares Dragomir are 18 ani si din toamna va fi studentul unei prestigioase universitati din Manchester. Iubeste fizica, iar in urmatorii ani, va afla si mai multe din tainele acestei materii de la profesorii englezi.

Rares Dragomir- elev la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati: Sa pleci in alta tara iti deschide, intr- oarecare masura, ochii. E sistemul de invatamant. E alta relatia professor-elev.

In Anglia, am observat, cu cei 2-3 profesori cu care am vorbit ca e alt tip de relatie si asta e foarte important, sa construiesti relatii din timp cu profesorii, pentru ca ei iti pot deveni si mentori.

Relatia rigida pe care o au cu dascalii, dar si lipsa perspectivei in tara care i-a crescut i-a determinat pe aproape 30 000 de elevi romani sa plece la studii, la unversitati din Europa.

Rares va fi unul dintre ei. Nu stie deocamdata daca dupa terminarea studiilor in Anglia se va intoarce acasa insa mai are suficient timp sa se gandeasca.

Pana acolo, drumul e lung si elevii au nevoie de sprijin. Adina Toma e consilier pentru admitere si ii ajuta pe pe tineri sa ajunga la cele mai bune universitati din lume.

Adina Toma- consilier universitar: Generatia din 2019 este a sasea generatie de absolventi pe care i-am trimis la studii in strainatate 16:55

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Aproape de finalul anului scolar, Ama rasufla usurata pentru ca are deja un loc la una dintre cele mai bune facultati din lume. Cu ajutorul orelor de consiliere, eleva a reusit sa treaca usor admiterea riguroasa pe care o impune Universitatea Cambridge.

----SINCRON Ama Dragomir- eleva- 10:32 Admiterea la facultate nu presupune doar eseul personal si atat. In primul rand academicul si activitatile extracuriculare pe care le ai si atunci as putea spune ca drumul asta pe care l-am parcurs care s-a finalizat in admiterea la facultate a inceput acum mult timp. 10:51

----SINCRON Adina Toma- consilier universitar- 05:21 Ne intalneam cam de 3-4 ori pe saptamana, am lucrat extrem de bine este un copil extrem de bine organizat cee ace a facut ca totul sa decurga mult mai bine, mult mai usor. 05:36

Tanara din Bacau s-a mutat la Cluj ca sa studieze la scoala privata care ii pune la dispozitie un consilier de admitere. Putine unitati de invatamant din tara le ofera elevilor o astfel de sansa.

----SINCRON Ama Dragomir- eleva- 08:54 La Cambridge sunt multe cerinte. Examen si interviu si acte aditionale de trimis, miss Adina m-a sprijinit in ceea ce priveste birocratia. A fost extrem de multa, foarte multe colete de trimis. 09:06

Meseria de consilier universitar este cunoscuta in alte tari, mai putin in Romania.
In tara noastra doar scolile private au angajat astfel de persoane care ii ajuta pe tineri sa ajunga la facultatile la care isi doresc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si