„Curierii au zilele acestea responsabilitatea ca fiecare client să aibă un Crăciun reușit, așa că lucrează mai multe ore și îndură tot stresul din trafic”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Livratorii, pe drumuri de sărbători

Cătălin livrează zi de zi fel și fel de produse, de la alimente până la decorațiuni de Crăciun. Se înarmează cu răbdare și înfruntă traficul pentru a ajunge din ușă în ușă.


„E mult mai aglomerat și pe stradă și în mall-uri. Este foarte obositor și trebuie să faci față în perioada asta, să nu te agiți, să mulțumești pe toată lumea”, a spus Cătălin.
Și alți livratori au experimentat situații neobișnuite în perioada sărbătorilor.
„Chiar și brad! S-a nimerit la prieteni să comande și brad”, a spus o persoană.

Citește și: VIDEO- Încă 4 zile până la Crăciun! Alex Dadoo vine sfaturi pentru masa festivă

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Bogdan lucrează și el pentru o companie de livrări. Spune că în această perioadă oamenii preferă să comande acasă tot ceea ce au nevoie din supermarketuri, însă e destul de greu să-și transporte toate produsele. Dar, în același timp, și clienții sunt mult mai darnici cu bacșișul.


Pentru că perioada de acum este una destul de încărcată, iar oamenii comandă constant câte ceva, prinși în febra cumpărăturilor de Crăciun, livratorii spun că este și mult mai profitabil. Mai multe comenzi înseamnă mai multe livrări, implicit și venituri mai mari. Dar e nevoie și de dedicare.
„- Câte ore stați la muncă pe zi?
- 8 ore, 10 ore, depinde”, a spus alt livrator.
Potrivit datelor de la Inspecția Muncii, sunt peste 27 de mii de livratori și curieri în România, dintre care aproape 2.000
sunt străini, din Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan și India.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si