VIDEO| Loviți de furia apelor: Inundațiile au făcut ravagii în țară

S-a rupt cerul în nord-vestul țării, unde ploaia căzută cu nemiluita a umflat în doar jumătate de oră apele râurilor care s-au revărsat în sate și pe câmpurile agricole.

Author: R.B. marți 09 iunie 2020 , 19:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În Maramureș șuvoaiele de peste un metru au măturat totul în calea lor. Două poduri s-au rupt și peste 20 de oameni au rămas izolați și privesc cu neputință cum urgia le-a distrus munca de-o viață.

A plouat torențial și în Arad, unde canalizările n-au făcut față și apa a acoperit câteva intersecții din oraș.

Între timp, meteorologii au emis un nou cod galben de vreme severă.

O ploaie torențială de cel mult 30 de minute a fost suficientă pentru ca șuvoaiele unui râu să se reverse pe ulițele satului Curtuiușu Mare, Maramureș.

Citeste si: Ploile torențiale au făcut ravagii în țară! Zeci de străzi și gospodării, inundate

Localnicii au fost scoși din case de apele care n-au mai avut loc să treacă pe sub podul din localitate, înfundat de lemnele și deșeurile aduse de viitură.

Oamenii sunt încă îngroziți de imaginile apocaliptice pe care nu credeau că o să le vadă vreodată în satul lor.

Drumul comunal a dispărut sub șuvoaiele furioase, care au măturat tot ce au găsit în calea lor și au intrat în curțile și casele oamenilor.

Mai gravă este situația pentru cei aproximativ 20 de oameni rămași fără drum după ce două podețe au fost luate de ape.

Citeste si: Guvernul acordă ajutoare de urgenţă de peste 500.000 de lei pentru aproape 200 de familii

Viitura a fost atât de puternică, încât a făcut praf podețele, a fost nevoie de un excavator ca să îndepărteze bucățile de beton lăsate în urmă de apele furioase.

Distruse au fost și hectare întregi de culturi, transformate acum în bălți, dar și serele pe care le aveau oamenii în curți sau în câmp.

Tot ce le-a mai rămas bieților săteni să facă acum este să-și privească răsadurile și culturile înecate în bălțile care încă nu s-au retras.

Ca și cum viitura nu era de-ajuns, ploaia torențială a fost urmată de o cădere puternică de grindină, care a lovit tot ce-a întâlnit în cale, iar oamenii au încercat să-și pună la adăpost măcar mașinile.

Citeste si: Specialiștii au făcut anunțul: România, lovită de fenomene meteo extreme! „Ați văzut…”

Vremea a făcut probleme și în Arad, unde o furtună de doar 20 de minute a inundat complet un pasaj rutier și două mașini au rămas în mijlocul apelor, care au intrat și înăuntrul vehicolelor.

Iar vremea rea nu se oprește aici. Specialiștii au emis un nou cod galben de vreme severă, valabil până miercuri dimineață, pentru o mare parte a teritoriului țării.

Vor fi vijelii, ploi torențiale și va cădea grindină, care vor continua și după ieșirea de sub codul galben, pe tot teritoriul țării- o informare în acest sens este valaiblă până vineri dimineața.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si