VIDEO - Ludovic Orban, răspuns la moțiunea de cenzură: „Nu le e rușine baronilor PSD?”

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că va declanșa un conflict juridic la CCR între Guvern și Parlament referitor la moțiunea de cenzură depusă de PSD în vacanță parlamentară.

Alex Dumitrescu, joi 20 august 2020 , 14:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Am luat decizia să declanşăm conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament. E fără precedent. În 30 de ani, în ce hal de debandată s-a ajuns, în ce hal de dezorientare se află PSD s-a ajuns să facă ceva ce nu s-a făcut 30 de ani. Să depună moţiune în sesiune extraordinară.

Mai mult. Într-o sesiune au depus moţiunea. Într-o altă sesiune voiau să o voteze. Sigur s-au prins şi au prelungit sesiunea extraordinară. Probabil voiau într-o a treia sesiune extraordinară să dezbată şi să voteze moţiunea.

O asemene a băşcălie la adresa unei instituţii democratice eu nu am întâlnit în ultimii 30 de ani. Ca atare, declanşăm conflictul. Acest lucru trebuie clarificat. Moţiunile de cenzură nu pot fi depuse în vacanţa parlamentară.

În Constituţie se vorbeşte despre faptul că un parlamentar poate vota o moţiune într-o sesiune parlamentară extraordinară. Sesizarea, suntem pregătiţi în cursul zilei de azi să finalizăm sesizare şi fie azi, fie mâine vom depune sesizarea”, a afirmat Ludovic Orban la Parlament, după citirea moţiunii de cenzură în plenul reunit de joi.

„Nu le e rușine baronilor PSD?”

Ludovic Orban a catalogat moțiunea de cenzură depusă de PSD drept o colecție „de minciuni, date falsificate”, acuzându-i pe social-democrați că „nu înțeleg nimic”.

„O asemena colecții de minciuni, de date falsificate n-am văzut în istoria moțiunilor de cenzură de 30 de ani. La ora actuală la 10 august numărul de angajați est de peste 5 milioane de angajați. Noi avem mai mulți angajați înainte de pandemie. În România salariul mediu net este de mai mare acum. Noi am crescut cu 5% salariul mediul net.

E o minciună gogonată scrisă de acești indivizi care nu înțeleg nimic. Noi 20 de zile n-am avut posibilitatea timp de 20 de zile să dispunem măsuri de împiedicare a virusului. Nu le e rușine baronilor PSD?”, a declarat Ludovic Orban pe holurile Parlamentului.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si