O pădure protejată arde de o săptămână întreagă, iar autoritățile par să fi rămas fără soluții. Pompierii și pădurarii care intervin în zonă cer disperați sprijinul elicopterelor și al avioanelor. Dar ajutorul din aer a venit mult prea târziu, iar focul se apropie acum de casele oamenilor, a transmis Cristian Sabbagh.

Luptă disperată pentru o pădure seculară

Pompierii, săracii, sunt depășiți de situație.

Cu lopata nu faci treabă. Și-atunci, mă întreb, dacă tot plătim ca proștii taxe, de ce nu vin 2 elicoptere? Dunărea e la 2 pași, a spus o femeie.

Pădurea protejată, veche de peste 100 de ani, arde de exact 7 zile.

S-a intervenit foarte timid la început, abia după ce am făcut scandal duminică, abia de luni a început să se intervină în forță. Căldură 40 de grade, bate vântul, merge focul ca și lampa de benzină, a declarat Ion Dobrescu, reprezentantul Ocolului Silvic.

Chiar și așa, sprijinul aerian promis vine cu întârziere, spun cei care văd cum zi de zi focul se apropie de satele din zonă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Dacă nu suntem sprijiniți de avioane și elicoptere, eu nu bag oamenii în stâncăriș că risc să-i omor, a declarat Ion Dobrescu, reprezentantul Ocolului Silvic.

Peste 100 de hectare au fost distruse de flăcări până acum în Mehedinți. Au căzut pradă incendiului în special pini negri. Accesul în zonă este extrem de dificil, iar pompierii și pădurarii merg pe jos sau cu atv-uri. Fumul gros e vizibil inclusiv din Serbia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si