VIDEO | Mai multe apeluri neobișnuite i-au pus în dificultate pe dispecerii de la 112. Localnicii spun că sunt terorizați de o fantomă

Părea o farsă până când autoritățile au descoperit că disperarea oamenilor e reală. Ceva sau cineva îi atacă cu pietre și bănuiesc că făptașul n-ar fi din această lume.

Author: Albert Matei joi 10 februarie 2022 , 18:07

Mai multe apeluri neobișnuite i-au pus în dificultate pe dispecerii de la 112. Localnicii spun că sunt terorizați de o fantomă

Mai multe apeluri neobișnuite i-au pus în dificultate pe dispecerii de la 112. Localnicii spun că sunt terorizați de o fantomă

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ne aflăm în Berteștii de Jos, o localitate ca toate celelalte, unde nimic nu părea să se întâmple.. Până de curând, când localnicii s-au pomenit protagoniști într-un film de groază.

De mai bine de-o săptămână cineva îi terorizează.

Au sunat la 112 ca să reclame „o fantomă”

„Fantomă. Un om mai înalt ca mine, slăbuț, viteză nelimitată, n-ai să vezi așa viteză... 40 de inși am fugit după el unii pe acolo, unii pe dincolo, nimic, nu poți să-l prinzi.”

Până să se ia la întrecere cu bărbații în putere, așa-zisa fantomă a apărut la marginea satului, unde stau femeile tinere. Câteva nopți la rând le-a speriat câinii și nu le-a lăsat să doarmă:

„La 12 noaptea stăteam în casă, am auzit o duduială, un zgomot. Am tras perdeaua. Era un om, ceva înalt și subțirel, am aprins becul și a rupt-o la fugă. A sărit gardul. Luni a intrat și mi-a deschis o ușă de afară. Marți seară, pe la 8, mi-a desfiletat becul. Miercuri seară mi-a aruncat cu pietre.”

Citeste si: „Bătaie” pe casele din satul „fantomă”

„- Când venea poliția se astâmpăra, apoi arunca iar.  De șase nopți noi n-am dormit. Am stat de pază.

- Vă e teamă?

- Normal. Nici nu știu ce să cred ori e o glumă proastă ori... chiar ceva este. Așa zice soacra mea că ar fi dormit în casă.

- Cine?

- Fantoma.”

Unii au glumit și-au spus că poate vreun n amant rătăcit n-a mai găsit drumul spre casă. La scurt timp, ciudățeniile aveau să se întâmple iar, de această dată pe la casele bătrânelor.

„- Mi-e cam frică. Cred... sigur că da. Așa este. Timpul așa este.

- De unde să fi apărut?

- Nu știu deloc.”

„Un pietroi, nu l-am văzut. Doar am auzit că mergea televizorul. și am auzit poc, m-am speriat și am strigat: Ionele, Ionele, vezi ce se aude pe casă! N-a fost nimeni. ”

Citeste si: Comunele-fantomă lângă București

„Am văzut cum veneau pietroaiele. De aici veneau pe casă la ei. Apoi aici, la băbuță, patru seri la rând s-a întâmplat.

Ei spun că au văzut au pe telefon și se văd doi ochi așa, strălucitori. ”

Mai multe apeluri neobișnuite i-au pus în dificultate pe dispecerii de la 112. Localnicii spun că sunt terorizați de o fantomă

Mai multe apeluri neobișnuite i-au pus în dificultate pe dispecerii de la 112. Localnicii spun că sunt terorizați de o fantomă

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Aceasta este fotografia care i-a speriat până și pe sceptici- convinși că au de-a face cu un strigoi, unii au sunat la 112, alții au făcut sesizări la postul de poliție din comună. Primarul a încercat să aducă dovezi, dar deocamdată, n-a găsit nici el:  

„Am 20 de camere care supraveghează toate intrările în localitate și toate intersecțiile deci nimeni nu poate să intre sau să iasă fără să fie văzut.”

Citeste si: Bar bântuit de o fantomă

Costel Capbun, primar: „Am verificat camerele toate, toate mașinile. Nu a fost idenificat nimic. S-a luat amploare. Aș vrea să nu fie nimic, nu ne putem pronunța, dacă este sau nu.”  

Polițiștii n-au identificat deocamdată făptașul, dar spun că vor continua cercetările. Dacă se va dovedi că e vorba de o farsă, glumețul s-ar putea alege cu o amendă usturătoare.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si