VIDEO - Managerul Institutului Marius Nasta: Avem angajat un pompier, dar este în concediu de şase luni

Incident grav, duminică seara, la Institutul Marius Nasta din Capitală. A fost alertă de incendiu la secţia ATI externă a spitalului, cu degajări de fum. Managerul instituției spune că au angajat un singur pompier care este în concediu.

Author: Mircea Pop luni 22 februarie 2021 , 12:57

Managerul Institutului Marius Nasta: Avem angajat un pompier, dar este în concediu de şase luni
Managerul Institutului Marius Nasta: Avem angajat un pompier, dar este în concediu de şase luni
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Managerul Institutului Marius Nasta Beatrice Mahler a declarat, luni, în urma incidentului de duminică seară, că în cadrul instituţiei este angajat un pompier, dar acesta este în concediu de şase luni.

Concedii medicale, întrerupte cu concedii de odihnă. Este foarte greu să lucrezi într-o instituţie publică în care personalul nu vrea să lucreze şi în care tu, manager, şi echipa de management vrea să facă şi are de făcut treabă cu persoane care nu vor şi nu se implică în activitatea unui spital. Iar aceste persoane sunt foarte greu de sancţionat. Cu siguranţă e nevoie de o reevaluare a legislaţiei în acest sens pentru că dacă vrei să faci treabă şi dacă vrei să te implici, trebuie să fii prezent”, a transmis Beatrice Mahler.

Citeste si: Ministrul Afacerilor Interne, despre incidentul de la unitatea mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta: „Nu a fost vorba despre un incendiu”

Starea pacienților internați în unitatea mobilă

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a afirmat că cei şapte pacienţi aflaţi în unitatea mobilă duminică seara, când a fost alertă de incendiu, au fost reevaluaţi. Patru dintre aceştia au rămas în Terapie Intensivă, iar trei pe secţie. Au vârste cuprinse între 52 şi 65 de ani, au ventilaţie non-invazivă, nefiind intubaţi.

“Pacienţii prezenţi în unitatea mobilă în cursul serii, care au fost transferaţi în secţie, două sunt femei, cinci sunt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 52 şi 65 de ani. După transferul lor în pavilion starea lor a fost reevaluată, atât a lor, cât şi a pacienţilor din secţia de Terapie Intensivă COVID din cadrul pavilionului ,astfel că după evaluare patru din pacienţii prezenţi în unitatea mobilă au rămas în secţia de Terapie Intensivă şi trei au rămas în secţie. Cei din Terapie Intensivă sunt ventilaţi non-invaziv continuu, niciunul nu este intubat, iar cei care sunt în secţie în acest moment au tot ventilaţie non-invazivă, dar intermitentă cu saturaţii peste 90% la o concentraţie între 10 şi 14 litri de oxigen”, a declarat medicul.

Citeste si: Alertă la Institutul Marius Nasta: Degajare de fum la un ventilator al secţiei mobile ATI

Managerul Institutului Marius Nasta: Avem angajat un pompier, dar este în concediu de şase luni
Managerul Institutului Marius Nasta: Avem angajat un pompier, dar este în concediu de şase luni

Unitatea mobilă a fost deschisă vineri

Managerul Institutului Marius Nasta a menţionat că unitatea mobilă a fost deschisă vineri, iar cei mai mulţi pacienţi au fost admişi chiar în acest weekend.

“Unitatea Mobilă a fost deschisă vineri, marea majoritate a pacienţilor au fost admişi în cursul acestui weekend în unitatea mobilă, trei dintre pacienţi au fost admişi din secţie în cursul zilei de ieri în unitatea mobilă şi erau de aproximativ o săptămână.(...) A fost închisă pentru că este normal şi este firesc să avem proceduri prin care să facem curăţenie generală şi dezinfecţie terminală, infecţiile asociate asistenţei medicale sunt un risc pentru pacienţii din Terapie Intensivă, iar secţiile de terapie intensivă şi nu numai, fiecare salon dintr-un spital trebuie să beneficieze de astfel de proceduri”, a explicat managerul Institutului Marius Nasta.

Citeste si: VIDEO- Incendiu puternic la etajul șase. O femeie a sărit de la geam

Incendiul a fost stins foarte repede

Colegii care au sunat la 112 au văzut flacără şi fum. Într-adevăr s-a stins foarte repede, nici măcar extinctorul din cadrul Institutului nu a trebuit folosit, dar cu siguranţă detalii despre ce s-a întâmplat cu exactitate şi care este răspunsul celor care vor veni în control, o să primiţi în urma controlului”, a explicat Beatrice Mahler.

Citeste si: Incendiu puternic la Politehnica București. Au intervenit 10 mașini de pompieri

“Angajaţii şi colegii mei s-au comportat exemplar. La scurt timp după ce a fost anunţat apelul şi după ce am sosit eu în Institut, toţi cei din pavilion COVID s-au echipat şi au intrat în zona roşie. În secţia COVID aseară să preia pacienţii au fost 14 persoane plus doi medici care erau de gardă, iar în secţia de Terapie Intensivă erau şase, deci 24 de persoane medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri, toată lumea s-a echipat la roşu şi a făcut triajul pacienţilor şi s-a mobilizat”, a mai afirmat Mahler.

Mai multe detalii la Știrile Kanal D, de la ora 19.00!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si