VIDEO - Maradona a fost înmormântat mai devreme, din cauza fanilor

Isteria fanilor de la palatul prezidenţial din Buenos Aires au grăbit înmormântarea lui Diego Armando Maradona. Accesul în palat a fost interzis.

Iulian Ciurea, vineri 27 noiembrie 2020 , 19:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Zeci de mii de argentinieni se aflau ieri la prânz la porţile palatului prezidenţial, acolo unde a fost depus trupul neînsufleţit al celui considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din toate timpurile. Aproximativ o sută de oameni pe minut treceau prin faţa sicriului în care se afla trupul neînsufleţit al lui Maradona, ca să-şi salute idolul pentru ultima dată. Ceremonia a fost întreruptă din cauza unui grup de fani care a început să strige în curtea palatului ca pe stadion.

Maradona a avut parte de înmormântare mai devreme, din cauza fanilor

Intervenţia forţelor de ordine a făcut ca lucrurile să se precipite şi afară, în faţa palatului şi s-a ajuns la ciocniri violente în care poliţiştii au folosit tot arsenalul, chiar şi gloanţe de cauciuc.
Pentru că situaţia putea degenera, familia a cerut înmormântarea urgentă a superstarului. Cortegiul funerar a fost extrem de bine păzit pe drumul prin oraş, cu câte un poliţist la fiecare metru.

A urmat apoi un drum de aproape o oră pe autostradă, unde alte mii de fani i-au adus un ultim omagiu.
Idolatrizat de argentinieni şi napoletani, Maradona era considerat un zeu căruia i-a fost iertată orice greşeală. Miliarde de oameni l-au privit cum "dansa" cu mingea pe terenul de fotbal.
„Maradona a fost cel mai bun. Nu vrea să pierd ocazia să îmi iau rămas bun. Vedeţi cum a reacţionat lumea, aprecierea de care se bucură e dincolo de cea a unui fost fotbalist”, spun oamenii.

Maradona a fost condus pe ultimul drum în uralele fanilor

Un incident grotesc a fost adus în atenţie de presa argentiniană. Trei angajaţi ai firmei de pompe funebre care s-a ocupat de înmormântare au deschis capacul sicriului şi s-au pozat alături de el. Avocatul lui Maradona spune că toţi vor plăti cu vârf şi îndesat. Între timp, cei trei şi-au pierdut slujbele.

În Napoli, jucătorii echipei unde a activat Diego s-au îmbrăcat în tricouri cu numărul 10 pe spate şi au ţinut un minut de reculegere în memoria lui, iar afară, mii de fani i-au adus şi ei un omagiu.
Seara târziu, trupul neînsufleţit al lui Maradona a fost înmormântat alături de părinţii săi, într-o ceremonie privată restrânsă.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce... Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce s-a întâmplat apoi E DE NECREZUT!
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si