VIDEO -Mare parte din Europa va fi lovită de un ciclon, Bestia din Est

Un ciclon polar, denumit Bestia din Est, va lovi mare parte din continent în zilele următoare. Deja sunt temperaturi record, de minus 35 de grade în Spania.

Author: Iulian Ciurea vineri 08 ianuarie 2021 , 19:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nindorile abundente, înregistrate în tot Regatul, au provocat deja probleme majore în traficul rutier, cel feroviar şi în traficul aerian.

Aşa a fost în Marea Britanie în 2018, când Regatul a fost lovit de un ciclon siberian- denumit Bestia din Est, care a închis în case milioane de oameni şi a dat peste cap orice activitate.

Citeste si: Alertă ANM de ultima oră. Ninsori puternice în următoarele zile

Locuitorii din nordul si estul Regatului s-au trezit astăzi şi cu temperaturi de minus 10 grade în termometre, cele mai scăzute valori din ultimii 2 ani.

„Cam de o săptămână a început frigul, aici frig însemnând 0, -1 grad. Cele mai scăzute valori din ultimii ani în Scoția au fost de -14 grade, în 2010”, spun oamenii.

Citeste si: Vremea în București. Strat de zăpadă de 10 cm în Capitală

A început să ningă deja, iar meteorologii au emis nu mai puţin de 10 avertizări de ninsori abundente, ger şi viscol. Se pregătesc să facă faţă unei noi furtuni majore de zăpadă, pe care au denumit-o, din nou Bestia din Est.

Bestia din Est s-a întors și lovește continentul european

Rafele de vânt sunt atât de puternice, încât, în Scoţia, au ridicat apa din lacuri.

„N-a mai fost așa frig cred că de acum 4-5 ani, a nins dar s-a topit. E un frig dimineața de crapă pământul”, spun oamenii.

Acelaşi ciclon polar s-a extins până la Gibraltar şi a adus în Spania furtuna de zăpadă, pe care ibericii o numesc, în schimb, Filomena- nume din mitologia greacă ce semnifică o femeie puternică. A nins pentru prima dată după o pauză de 10 ani la Madrid.

Furtuna Filomena a pus în alertă 45 de provincii în Spania și sunt un total de 300 de drumuri ale rețelei naționale afectate în acest moment.

Cele mai scăzute temperaturi din Europa, în Spania

Tot în Spania, s-a înregistrat astăzi cea mai scăzută temperatură din Europa. Minus 35,8 grade, la o altitudine de 1.800 de metri.

„În ultimii ani n-a fost așa frig. Au fost viscole, au rupt toată munca oamenilor de aici, a agricultorilor spanioli”, spun oamenii.

În timp ce meterologii spanioli anunţă un strat de zăpadă de jumătate de metru în estul şi nord-estul ţării, regiuni extinse din Germania şi din Franţa sunt şi ele acoperitede zăpadă şi măturate de viscol.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si