Programul "masa caldă" în școli, care ar trebui să prevină abandonul școlar, i-a lăsat pe elevi în primele luni de cursuri... flămânzi. Chiar dacă pe lista guvernului sunt 450 de școli incluse într-un program-pilot, mâncarea nu a ajuns la ele pentru că licitațiile stau încă pe loc, transmite Cristian Sabbagh.

În România care se află pe primul loc în Uniunea Europeană la abandon școlar, programul "masa caldă" ar trebui să aducă la cursuri copiii.

Trebuie să fie prezenți la școală și măcar asta îi bucură, cu gândul să vină că măcar primesc ceva.

2 din 10 copii din România se duc la culcare flămânzi

Chiar daca anul de învățământ a început de mai bine de o lună, Guvernul abia a stabilit lista cu 450 de școli unde va începe programul pilot.

Guvernul îl numește suport alimentar pentru preșcolari și elevii din preuniversitar, părinții îi spun ajutor la nevoie.

Sunt unii copii care chiar au nevoie, chiar se bucurau de acel pachețel. Chiar dacă nu era substanțial, unii dintre ei le luau și acasă pentru frații mai mici, a declarat o femeie.

Colegii care aveau mai mult își dădeau și porția lor celorlalți să o ia acasă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Școala Gimnazială „Ion Ghica” Iași, unitatea de învățământ unde copiii vin de plăcere. „Energie, bunătate și cultură. Sunt cuvintele care descriu această școală.”

Anul trecut am avut copii care au venit pentru acest senviș, copii care nu veneau înainte la școală, este adevărat... un umăr redus, dar și cei care veneau sau obișnuit să nu își mai facă griji pentru senvișul din fiecare zi știind că acesta va fi furnizat la școală,

a spus Cătălina Neagu, fost director.

15 lei este suma alocată pentru fiecare copil inclus în programul "masă caldă". În aceasta sumă intră prețul produselor, cheltuielile de transport, de distribuție și de depozitare. Școala Gimnazială numărul 1 Nuci din Ilfov a beneficiat anul trecut de acest program. Directorul de atunci al școlii s-a lovit de birocrație.

Nu a fost ușor nici de identificat furnizori pentru pachețelele respective, deoarece infrastructura nu este generoasă cu noi. Nu avem în comunitate restaurant sau alte servicii de catering și a trebuit să identificăm în județele alăturate, a spus Cătălina Neagu, fost director.

Acum aproape 280 de elevi așteaptă.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Filmarea cu rapperul P. Diddy în timp ce își lovește fosta iubita a fost făcută publică. Imaginile au stârnit un val de reacții- radioimpuls.ro

Așteptăm ca programul să demareze cât mai curând și sperăm că în luna noiembrie, în cadrul școlii noastre, programul să fie implementat la timp, a spus Teodor Lungu, actual director.

Până la generalizarea programului, statisticile arată o realitate cruntă. 2 din 10 copii din România se duc la culcare flămânzi.

Se discută despre masa în școli atât de mult încât avem impresia că se întâmplă, dar din păcate acest lucru nu se întâmplă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si