VIDEO | Medic rezident, luat în vizor de procurorii care anchetează cazul femeii arse la Floreasca. El ar fi comis greșeala fatală

E șocant ce iese la iveală odată cu ancheta de la Spitalul Floreasca unde o pacientă a murit după ce a luat foc pe masa de operație. Medicul rezident care a turnat dezinfectantul peste femeie n-ar fi la prima eroare de acest fel, spun surse din anchetă, care îl indică drept răspunzător pentru un alt incident grav petrecut în sala de operație. Pe-atunci, un bărbat s-a ales cu arsuri la umăr și pe piept. Rezidenții și chirurgul au fost, astăzi, audiați. Niciunul nu a vrut să stea de vorbă cu presa.

D.S., miercuri 08 ianuarie 2020 , 20:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Medicul pe care mulți îl consideră vinovat este rezident, in anul 5 și din imaginile de pe camera de supraveghere din sala de operație, el pare să fi folosit cel care a comis greșeala.

Forțat de împrejurări să ia parte la intervenția chirurgicală în lipsa doctorului coordonator Beuran, medicul - cu drept de gărzi, potrivit raportului corpului de control n-a știut cu ce dezinfectant are de-a face și l-ar fi turnat într-o cantitate uriașă peste pacientă.

AVOCAT: Nu am dat nicio declarație pentru că, în opinia noastră, este martor acuzat și are dreptul de a nu se acuza.

Potrivit unor surse din anchetă, tot rezidentul s-ar face vinovat de incidentul petrecut în martie, când un alt pacient a suferit arsuri în timpul unei intervenții chirurgicale. Chiar dacă atunci nu a depus plângere, bărbatul a fost chemat și el, la audieri.

Cel de-al doilea medic tras la răspundere este o rezidentă în anul 1, la Chirurgie. Partea ei de implicare este, deocamdată, neclară. Încă sub șoc, tânăra a preferat să nu vorbească public despre ce a văzut în sala de operație.

Citeste si: Procurorii desfăşoară urmărirea penală in rem în cazul celor doi pacienţi care au suferit arsuri în timpul unor operaţii la Spitalul Floreasca

Medic specialist a fost, se arată în documentele spitalului, însă ar fi intrat în sala de operație după ce rezidentul a folosit biocidul. La audieri, a stat cel mai mult și le-a povestit anchetatorilor - pas cu pas - în ce moment a intervenit și, dacă el a pornit bisturiul electric, cum de n-a simțit mirosul puternic al dezinfectantului.

Surse din spital spun că ar fi trebuit să-și dea seama pentru că - dintre toți membrii echipei operatorii - are cea mai multă experiență. Mai mult decât atât, doctorul urmează în curând să devină chirurg primar.

Profesorul Beuran - cel care i-a trimis pe toți în sala de operație - a fost destituit din funcția de șef al secției de chirurgie pentru că nu i-a supravegheat și urmează să fie audiat. În urma tragediei, Spitalul Floreasca a fost amendat cu 20 000 de lei, iar echipa medicală cu 10 000 de lei. Rezidenții, cei doi asistenți medicali si chirurgul nu sunt suspecți pentru că dosarul este - deocamdată - în faza incipientă.

Citeste si: VIDEO | Cazul femeii arse. O asistentă care a asistat la întreaga scenă a făcut declarații șocante în fața procurorilor

În paralel, Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi spitalul Floreasca au demarat propriile anchete.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si