VIDEO - Medic rezident, sinucis. Epuizare și stres uriașe în pandemie

Munca până la epuizare şi stresul uriaş l-au împins pe un medic rezident din Timişoara să îşi pună capăt zilelor într-un mod cumplit

Author: Iulian Ciurea luni 05 aprilie 2021 , 19:23

Medic rezident, sinucis.  Epuizare și stres uriașe în pandemie
Medic rezident, sinucis. Epuizare și stres uriașe în pandemie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La vârsta la care avea în faţă o carieră de success şi un viitor ce părea să-i surâdă, Vlad şi-a încheiat brusc socotelile cu viaţa. Într-un

moment de slăbiciune, tânărul rezident a clacat şi a decis că nu mai vrea să trăiască. După ce a ieşit din tura de noapte, a mers acasă şi şi-a pus capăt zilelor chiar în camera sa. Cea care a făcut descoperirea şocantă a fost mama lui.

„Medicul rezident a plecat de la spital ieri dimineata dupa o garda de 24 de ore. De curand lucra în sectia de Terapie intensiva non covid, se pare ca el ar fi dorit asta pentru a nu mai fi sub presiunea tratarii persoanelor infectate cu coronavirus”, relatează corespondentul Kanal D la Timișoara.

Epuizare în pandemie. Un medic rezident s-a sinucis

Tânărul medic şi-ar fi administrat o supradoză de medicamente folosite pentru pacienţii care ajung la terapie intensivă şi nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire. Vestea i-a înmărmurit pe apropiaţi, dar şi pe colegii săi, care au numai vorbe de laudă despre Vlad.

„Era unul din tinerii deosebiti din clinica noastra, a fost un student de frunte, sef de promotie, a ales ATI ul ca pasiune a vietii lui
plus. E socant, se purta bine. Este o tragedie extraordinara”, spune fostul șef al lui Vlad.

Deşi în pozele postate pe pagina sa de socializare părea că meseria pe care şi-a ales-o îl făcea fericit, se pare că în spatele zâmbetului pe care îl afişa se ducea, de fapt, o luptă continuă. Tânărul rezident a lucrat în perioada pandemiei pe o secţie covid, iar stresul şi presiunea la care era supus zilnic, l-ar fi împins să recurgă la gestul extrem.

„E adevarat ca ai lui colegi l au observat mai obosit, mai stresat in aceasta perioada, mai la pamant daca pot spune asa.
Această tragedie pare să fie doar o confirmare unei realităţi alarmante din spitale. Cadrele medicale devin încet şi sigur victime ale burnoutului, un sindrom intalnit in toata lumea, cauzat de epuizarea fizică şi psihică”, spune managerul spitalului.

Medic rezident sinucis. Sindromul burn out a lovit peste jumătate dintre cadrele medicale

Numai la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, mai mult de jumătate dintre medici şi asistente au un nivel ridicat de burnout.

„Aproape 55 la suta burn out, avem epuizare emotionala, stres profesional.
Si un nivel de 34 la suta se anxietate si noua la suta depresie.
Dupa un an in care tot personalul a fost in linia intai.
Aceasta epuizare profesionala se resimte”, spune psihologii.

O postare făcută de un medic spaniol pare să întărească aceste afirmaţii. Doctorul a făcut un montaj cu două imagini care îi surprind chipul: prima făcută acum un an, la începutul stării de urgență, și a doua în martie 2021. Fotografiile în care se vede clar că faţa lui a îmbătrânit profund au devenit imediat virale.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul medicului rezident.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si